Kultúra

2015.02.13. 18:10

Műtermi történetek - Kosztolányi György friss kiállítása a Kamara Galériában

Dunaújváros - Műtermi történetekből építette fel új önálló kiállítását Kosztolányi György festőművész.

Szabó Szabolcs

- Mindig szebbre festem a lányokat - említi mosolyogva Kosztolányi György festőművész, akinek péntek este nyílt meg friss, ...sztori a műteremben... című önálló kiállítását a Vállalkozók Házában található Kamara Galériában. Az alkotóval a csütörtöki tárlatépítés közben beszélgettünk.

- Szinte napra pontosan három éve egy emlékezetes tárlattal jelentkeztél ugyanitt, a Kamarában. Mit történt veled a köztes időben?

- Csináltam a saját kis dolgaimat. Nem szégyellem, én egy autodidakta pali vagyok, aki szépen építgeti saját magát. A mai napig tanulok, próbálkozom és persze dolgozom. Talán már kialakult egyfajta stílus ami a munkáimra jellemző, de nem szeretném magam beskatulyázni, e törekvések remélem láthatóak e kiállításon is.

Mester és alkotása. Kosztolányi György ...sztori a műteremben... című kiállítása pénteken mutatkozott be a Kamarában
Fotó: Ady Géza

- A tárlat címe: ...sztori a műteremben... - mesélj!

- Na ezzel azért vigyázzunk, a pályatársak is tudják, hogy egy műteremben sok minden megtörténhet, ami a közönségre tartozik, az ott van a képeken az alkotásokon. Nem érdemes erre több szót vesztegetni. Én nagyon szeretek közösségben dolgozni, van egy különleges hangulata, amely inspirál. Ráadásul a Kamara Galériában most látható közel tizenöt kép nagy része az utóbbi két-három hónapban készült, friss termék, még érződik rajtuk a műterem sajátos illata. A kiállítás egyébiránt nem egy tudatos koncepció mentén épült, inkább egy-egy hangulatot próbálnak megragadni a munkák, és persze játszom azokkal az alkotói eszközökkel, amelyek engem mindig is érdekeltek.

- Tervek, célok, remények?

- Volt egy nehéz időszak az életemben, de most kezdek egyenesbe jönni. Családi segítséggel berendeztünk egy kis műtermet Kulcson, ott melózom és a tanítványokból is összejött egy jó kis csapatom. Nagyon örültem ennek a kiállításnak és már készülök a következő feladatokra, kollektív kiállításokra, tárlatokra. Soha nem voltam az a kilincselős, nyomulós típus, hogy én itt és itt szeretnék kiállítani, na, jöhetek? Aki akar és kíváncsi rám az megtalál, én teszem a dolgomat...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!