Kultúra

2015.10.18. 17:54

Immáron 28. kiállításával jelentkezett a DF-Art csapata

Dunaújváros - A 28. kollektív kiállításával jelentkezett a DF-Art Műhely - ezúttal a helyi iparkamara Kamara Galériájában. Szerelemről több szólamban.

Szabó Szabolcs

Nem először vizitál a DF-Art különítménye a Kamara Galériában, hiszen az éppen aktuális tagság már többször is megmutatta magát az iparkamra folyósóján és voltak alkotók, akik már önállóan is bemutatkoztak a Vállalkozók Házában.

- Az idei év egyik nagy vállalása volt, hogy megpróbáltunk feléleszteni egy régi szép hagyományt. A foglalkozások során megfestettük, megrajzoltuk Pentelét, látható vagy éppen nagyon is eldugott értékeit, kincseit. A 28. kiállításunk azonban nem erre fókuszál. A csoport döntött: legyen a központi téma a szerelem - meséli Móder Rezső Munkácsy-díjas képzőművész, a DF-Art Műhely vezetője, aki az alkotókörről is beszélt.

- Folyamatosan változó, de egyre gyarapodó tagsággal üzemelünk immáron hat éve. Eleinte csak legyintettek ránk, ám úgy érzem mostanában már kezdik végre elfogadni és elismerni a munkánkat. Ez egy vállaltan amatőr alkotócsoport, rengeteg tehetséges emberrel, akik időt, pénzt és energiát nem sajnálva munka és tanulás mellett rajzolnak, festenek. Az amatőr jelzővel is finoman bánnék, hiszen a közelmúltban hárman is sikeresen felvételiztek a helyi művészeket tömörítő Újpart Egyesületbe, de sok olyan fiatal szárnypróbálgatásait is segítettük, akik ma már a felsőoktatás keretein belül foglalkoznak képző-, vagy médiaművészettel - teszi hozzá Móder, aki nem felejti el megemlíteni, hogy 2013 őszén az Éjszakai átszállón egy külön napot is kaptak a Kortárs Művészeti Intézetben.

- A főiskolának külön köszönettel tartozunk a támogatásért, ám továbbra is nagy szeretettel várjuk a mecénásokat, hiszen pusztán önerőből egyre nehezebb működtetni ezt a nagyon szimpatikus alkotóközösséget - zárta mondandóját a DF-Art vezetője.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!