Kultúra

2016.12.12. 17:25

Mesemondó gyerekek

Dunaújváros - Hosszú kihagyás után ismét mesemondó gyerekek találkozójának helyszíne volt pénteken a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtára.

Balla Tibor

Bár örömmel elfogadta a meghívást, családi okok miatt nem tudott eljönni Lázár Zsófia, a legendás meseíró, Lázár Ervin lánya, így a zsűri elnöki tisztét Kálnay Adél József Attila-díjas író töltötte be. Mellette délelőtt Tóth Éva a könyvtár igazgatója, és délelőtt az alsósoknál Rozmán Zsuzsanna intézményvezető-helyettes, délután a felsősök versenyén pedig Kurucz Gergely magyartanár alkotta az ítészek csapatát.

A zsűri elnöke (középen): Kálnay Adél József Attila-díjas író Fotó: A. G.

Miután Lázár Ervin-mesékkel lehetett nevezni, voltak visszatérő darabok, mint a Kék meg a sárga, vagy A lyukas zokni. Aranyalma-díjat kaptak az alsósok közül: Bankó Gréta (Arany János iskola), Hasanic Dávid (Gárdonyi iskola), Somogyi Angelika Kármen (Gárdonyi iskola). Két különdíjat megítélt a zsűri, ezeket Kálmán Lilla (Arany János iskola) és Varga Lelle (Dózsa iskola) vihette haza. A felsősök díjazottjai: Bankó Zoé (Szilágyi iskola), Jakubik Beatrix Melissza (Gárdonyi iskola), Mészáros Anna (Előszállás, Árpád Fejedelem iskola).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!