Kultúra

2010.10.19. 02:28

Menetrendváltás és illúzióvadászat

Dunaújváros - Tatarozott arculattal és határozottan bázisépítő üzenetekkel várja átszállóit az idén októberben jelentkező, sorszáma szerint a nyolcadik Éjszakai Átszálló. Mindennapra négy-öt csapás.

Szabó Szabolcs

Veretes hagyományaihoz méltón idén is egy téma köré fonódik majd négy nap eseménysora. Az idei mottó és tematikai hívószó: az illúzió. A Átszálló fellépői, kiállítói, és természetesen a közönség napi lebontásban egy-egy kimunkált illuzióval, és némi illúzióvesztéssel találkoznak majd a politika, a művészet, a lélek és szellem, valamint a nagyvilág képében. A kortárs képzőművészeti és zenei programok mellett új belépőként egy-egy előadás is dúsítja majd a napi forgalmat. A részletes program felszínes szemezgetése helyett most csak egy példát említenénk az érkező előadók sorából: - Hogyan tovább? Keresztény lelkiismerettel az ezredforduló kihívásai közt... - Jelenits István teológus előadása. A cizellált beszédfolyamok mellett természetesen idén is határhasogató koncertek (a lakók érdekében részben kihelyezett helyszínen a Mozi Presszóban), kiállítások, és irodalmi verskóstoltatás a restiben. A Dunaújvárosi Hírlap az 2010-es Éjszakai Átszálló médiatámogatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!