Kultúra

2012.02.12. 11:40

Megtalálták Petőfit!

Székesfehérvár - Castingon választották ki szombaton a Vörösmarty Színházban azt a fiatalembert, aki a március 15-i városi ünnepségen Petőfi Sándort alakítja majd. A rövid, váratlan helyzetek megoldására épülő válogatáson Bakonyi Csilla és Kozáry Ferenc hallgatta meg a jelentkezőket.

Klecska Ernő

A jelentkezés alapfeltétele volt a Nemzeti dal ismerete volt, de a verstudás kevés a szerep alakításához – mondja Kozáry Ferenc. A színművész hozzátette, hogy olyan jóképű, hatásos fiatalt kerestek, aki amellett, hogy intellektus, hitelesen tudja eljátszani Petőfi Sándort.

A zsűri végül úgy döntött, hogy a Teleki Blanka Gimnázium diákját,  a színi pályára készülő Hegedűs Pétert bízza meg a feladattal.



A castingot a város alpolgármestere, Róth Péter is megnézte Székesfehérvár történelmi belvárosában tavaly rendezték meg először a március 15-i interaktív műsort. A nagy sikerre való tekintettel idén is hasonló lesz az ünnepség, színjátszó fiatalok közreműködésével elevenednek majd meg a történelmi helyszínek és események.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!