Pentele Band

2019.07.08. 12:00

Megfogyva bár, de vidáman

Van, amikor a legjobb szándék és az akarat is kevés. Vélhetően így gondolták a dunaújvárosi fúvós zenekar, a Pentele Band tagjai, akik a péntek délutáni fellépésük előtt meglehetősen fura helyzetben találták magukat.

Szabó Szabolcs

20190705 Pentele Fúvószenekar koncert MMK Dunaújváros ZsE DH A Pentele Fúvószenekar adott koncertet Dunaújvárosban a Munkás Művelődési Központ Liget színpadán

Korábban bizonyára azt tervezték, hogy adnak egy kellemes, a nyári kánikulában hűsítőként ható vidám koncertet a Munkásmvelődési Központ udvarán, ám a sors és az ádáz vírusok közbeszóltak: sajnálatosan a csapat több tagja is ágynak esett, így meglehetősen foghíjas lett a lelkes csapat. Sőt, vezetőjüket, Hornyák Györgyöt is nélkülözniük kellett. Egy ilyen baljós „csillagállás” esetén a legtöbb kollektíva betegség miatt visszalépett volna, ám a Pentele Band így sem hagyta cserben közönségét. A felkonferálásnál be is jelentették a kényszerű műsorváltozást, azaz csak olyan művek kerültek terítékre, amelyet így megfogyatkozva is képesek eljátszani a fúvósok.

A klasszikusok mellett néhány feldolgozás is belefért a műsorba az MMK udvarán
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A majd’ háromnegyed órásra sikerült fellépés a körülmények ellenére vidámra és kiváló hangulatúra sikeredett. Néhány klasszikus mű mellett egy-két jól sikerült feldolgozást is hallhatott a nagyérdemű, amely befejezésként pattogós katonai indulót is kért a művészektől.

A 2016-ban, egy baráti összefogás keretében alakult Pentele Band pénteki hiányzói remélhetően hamarosan felgyógyulnak, ugyanis még vár feladat a fúvósokra ezen a nyáron. A székesfehérvári önkormányzat szombati bejelentése szerint a dunaújvárosi zenészek fellépnek majd a augusztus 9. és 20. között megrendezendő, több mint 400 nívós programot felvonultató Király Napokon.SzSz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában