Kultúra

2017.05.08. 16:30

A világ minden tájáról jönnek haza táncosok a műsorra

Azt már megszokhattuk, hogy a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes háza táján mindig készülnek valamire. Ezúttal is nagy volumenben gondolkodnak.

Balla Tibor

Szombaton délután nagy volt a zsivaj a Munkásművelődési Központ udvarán. Jubileumi táncostalálkozóra és megbeszélésre invitálták ugyanis a régi vasasos táncosokat, mindenkit, aki részese volt a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes elmúlt 65 esztendejének. Az együttes jelenlegi két vezetője, Suplicz Mihály és Szőke Genovéva rövid tájékoztatást adott a december 15-16-ára tervezett jubileumi műsorról. Az a megállapodás született, hogy a pénteki napon két előadást tartanának.

A megbeszélés természetesen remek hangulatban folyt
Fotó: Ady Géza

A délutánin a jelenlegi együttes valamennyi csoportja lépne színpadra a karácsonyi műsorral, az esti előadáson a jelenlegi nagy együttes és az ifjúsági csoport, valamint az idősebb generációból egy-egy produkció kerülne színpadra. A szombati nap szólna az elmúlt 65 évről, minden korosztály kapna egy 20 perces blokkot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!