Kultúra

2010.05.12. 02:29

Mákvirágok szerelme

Dunaújváros - Eredetileg a Három mákvirág címet kapta, ám a közönség már mint Miss Amerika tette kedvencévé a legendás operettet. Pénteken újrafogalmazva a Bartók színpadán.

nincs nev

A bemutató totális siker, pazar látvánnyal, ötven revütáncossal, no és persze Kabos Gyulával, Fejes Terivel, Péchy Erzsivel. A siker hullámai átcsapnak a tengeren túlra is. Miss Amerika Amerikában köt ki.

A darab bő nyolcvan éve roppant siker, már ha színpadra kerül. Ugyanis a könnyed vígjáték és a kitűnő muzsika elegyéből kikevert mű igencsak bajos egy remek: pazar látvány, remek zenekar, profi előadógárda szükségeltetik hozzá. A Bartók színház most helyet és bizalmat adott egy újraszabott Miss Amerikának, amely felesben házi készítésűnek is mondható. A helyi táncszínház művészei a tíz éves fennállás tiszteletére, - egyfajta jutalomként - engedélyt kaptak egy kis örömjátékra. Móri Csaba koreografálása mellett ők szolgáltatják az elengedhetetlen táncos részeket a Miss Amerikában. A sikerdarabot Kárpáti Levente és Csere László gyúrta újra, a főbb szerepeket Fésűs Nelly, Bódi Barbara, Kárpáti Levente, Török Tivadar, valamint Mikó István játsza - a már említett Csere László rendezésében. A nagyszabású darabhoz természetesen külön zenekar is dukál, a Miss Amerika Jazz Band húzza majd a slágervarázst. Pénteken bemutató, május 15-én, és 19-én két ráadás. Információink szerint már csak nagyon vékony jegykínálattal, de tessenek próbálkozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!