Kultúra

2016.02.21. 18:13

Maksa öninterjú

Dunaújváros - Újabb hiátust tölt ki a Munkásművelődési Központ új sorozata, az MMK Kamara Kabaré. Látszik ez abból is, hogy csütörtökön telt ház előtt lépett fel Maksa Zoltán humorista az emeleti színházteremben.

Balla Tibor

Az egykori televíziós viccmesterre, a Maksa Híradó kiötlőjére sokan emlékeznek még, sokszor vitt kacagást készüléken keresztül a hálószobákba. Mint kiderült, Dunaújvároshoz is régi emlékek kötik, miután első fellépéseinek egyike a Dózsa mozi előtti téren volt 1983-ban.

Az est jórésze is egyfajta visszaemlékezés volt - ami jól jöhetett volna azoknak, akik nem ismerik -, felidézte az Antal Imre oldalán eltöltött tizenhárom évet, ellőtt néhány régi poént, mielőtt a címben kiírt öninterjúig jutott. Az öninterjú lényege, hogy a pályafutása során elhangzott banális újságírói kérdésekre ezúttal nem komoly válaszokat ad, hanem a kérdés fajsúlyának megfelelő blődségeket. Így megismerhettük életét onnan, amikor belepisilt anyja dekoltázsába, odáig, hogy otthon nem hülyéskedik többet az átlagnál.

A közönség bizony csak nehezen vette az adást, igazán erőteljes kacagást csak a 73 kiadást megért Maksa Híradó részletek hoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!