Kultúra

2006.12.08. 03:29

Kultúra -randevú

Dunaújváros - Új névvel és időtartamban rendezik meg a mozi előtti téren a hagyományos szabadtéri kulturális sorozatot, tudtuk meg a Kistérségi Európai Uniós és Idegenforgalmi Kht. tegnapi sajtótájékoztatóján.

Szabó Szabolcs

Hétfőtől ismét feldíszítik a Dózsa mozit és az előtte fekvő teret, mondta el sajtótájékoztatóján dr. Bocsi Andrea, a Kistérségi Európai Uniós és Idegenforgalmi Kht. ügyvezetője. Idén egy tizenkét napos rendezvénysorozatra készülnek, melyben minden nap kora délelőttől késő délutánig kínálnak szórakozási lehetőséget a kikapcsolódni vágyóknak. A december tizenegyedikén, hétfőn délután induló sorozat egy példátlan összefogás eredménye - mondta el az ügyvezető -: összefogtak a város kulturális intézményei, hogy közösen hozzák létre az eddigiektől sok pontján eltérő sorozatot. Idén például nem állítanak fel sátrat, hiszen eddigi tapasztalatuk szerint annak kihasználtsága meglehetősen gyenge volt, ráadásul funkcióját tekinve sem hajléktalanmelegedőnek szánták. Ezúttal is felöltözik a mozi, és a megszokott kis faházak is díszítik majd a teret, kézműves árut, virágot, könyvet kínáló kereskedőkkel, és a tizenegy faház egyikében a dunaújvárosi képző- és iparművészek állítják majd ki alkotásaikat. A téren áll majd Móder Rezső Munkácsy-díjas szobrászművész alkotása is, amelyen egy alkalommal maga a művész ad majd koncertet. Természetesen a forralt bor, a pogácsa sem maradhat el, sőt, kiegészül a kemencés lángossal, a langallóval is a kínálat. Hét új kandeláber is árasztja majd a fényt és a karácsonyi hangulatot a téren, a két hatalmas fémoszlop helyett viszont a tervekben fenyőgirland szerepel a kávézó és az illatszerbolt között, a bokrokat pedig elárasztják fénnyel. A kínált program meglehetősen széles skálán mozog, hiszen a fellépők között megtalálhatók a nyugdíjasklubok, az iskolai színjátszócsoportok csakúgy, mint a hastánc, a betlehemes játék, de találkozhatunk néptáncprodukciókkal is. Fellépnek zenekarok, énekkarok, nagy nevű előadók egyaránt.Álljon itt néhány kedvcsináló név a fellépők közül! Tapsolhatnak majd a Dunaújvárosi Főiskola Női Karának, a Madách Quartetnek, Korda Györgynek és Balázs Klárinak ( a Városháza C szárny színháztermében), a Jambonnak, a Collegium Musicum Fúvósegyüttesnek, az Old Boys együttesnek, Kelemen Angelikának és jazzquartetjének, fellép többek közt a Los Andinos, a Vasas Néptáncegyüttes, a Dunaújvárosi Vegyeskar, a Dunaújvárosi Big Band (Cszárny), valamint Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar is. A gyermek kézműves foglalkozásokat a mozi előterében tartják majd, de filmvetítésekre is várják a kicsiket Micimackóval és a Zelefánttal és a Túl a sövényen-nel. A rendezvény saját weboldaláról és szórólapokról tájékozódhatunk a pontos időpontokról. A sorozatot az eddiginél sokkal kisebb költségvetésből állították össze, a városvezetés elvárása szerint kevesebből, gazdagabban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!