Irány Torockó!

2019.06.26. 10:29

Különleges folkprogrammal vár Erdély legjelentősebb művészeti fesztiválja

Idén is a festői Torockó ad otthont Erdély legjelentősebb összművészeti programsorozatának, a Double Rise Fesztiválnak. A Hagyományok Háza különleges összeállítással készül az eseményre.

Torockó, 2016. július 3. Slammerek elõadása a torockói a Double Rise fesztiválon 2016. július 2-án. A fesztivál Erdély olyan magyar összmûvészeti rendezvénye, ahol négy nap alatt, közel tucatnyi helyszínen, több mint száz program várja az érdeklõdõket. MTI Fotó: Kiss Gábor

Forrás: MTI

Fotó: Kiss Gábor

A hajnalig tartó táncház házigazdája a Tokos zenekar, a házigazdák pedig Berecz István és Kacsó Hanga Borbála lesznek – írja a magyarnemzet.hu.

A Double Rise Fesztivál ismét várja a „napfelkelőket” július 3–6. között az Europa Nostra-díjas Torockón, az egykori bányásztelepülésen. A rangos programsorozat immár negyedik évébe lépett, és kétségtelenül hagyományt teremtett. 2016 elején néhány lelkes fiatal megálmodta, hogy létrehozza Erdély legnagyobb összművészeti fesztiválját, amelynek egyedisége elsősorban a kulturális sokszínűségben, a kiváló zenei összeállításban, illetve a környezet szépségében rejlik. Valóban, a találkozó értékét részben a helyszín adja, a Székelykő lábánál irodalommal, színházzal, táncházzal, borral és remek koncertekkel teszik felejthetetlenné a nyár legszebb négy napját. A gondosan összeállított program színt visz a megszokott szürkeségbe, levegőhöz juttatja a városi zsúfoltságból kilépő résztvevőt, és megállást, töltekezést jelent a rohanásban.

A fesztivál kinőtte kereteit: az első két rendezvény helyszíne még a faluban volt, az elmúlt évben viszont már a településen kívül rendezték a programokat.

Gazdag népzenei kínálat

A Hagyományok Háza a kezdetektől részt vesz az eseménysorozaton, az idei FolkLiget ismét különleges színfoltnak ígérkezik.

„A FolkLiget jó hangulata már a helyszín miatt is biztosítottnak tűnik, mivel egy területen kapott helyet a Borfaluval – avat be az előkészületekbe Tucsni Anna, a Hagyományok Háza szervezési osztályának vezetője. – Nagyon gazdag programmal veszünk részt a találkozón, délutántól kézműves foglalkozásokkal, mese-összeállítással, interaktív családi előadással várjuk a fiatalokat.”

A tánctanítás elmaradhatatlan része a műsornak, és az adatközlő zenekarok fellépése is közönségcsalogatónak ígérkezik. Az esti főműsorban olyan neves fellépők állnak színpadra, mint Berecz András, a különleges formációjú Rendhagyó Prímástalálkozó és az EtnoRom zenekar.

Borítókép: Slammerek előadása a torockói a Double Rise fesztiválon 2016. július 2-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában