Kultúra

2014.09.16. 13:03

Különdíjas a Pillangó

Különdíjat nyert a Vörösmarty Színház Pillangó című előadása a Vidéki Színházak Fesztiválján. Az elismerést az előadás rendező-koreográfusa, Horváth Csaba vette át a Thália Színházban. Benedek Mari jelmeztervezőt pedig a legjobb jelmezért járó díjjal jutalmazták.

Szeptember 6-a és 13-a között rendezték meg a Vidéki Színházak Fesztiválját a Thália Színházban. A hagyományosnak számító évadnyitó programban a közönség nyolc nagyszínpadi és három stúdióelőadást láthatott, amelyeket öttagú zsűri értékelt több kategóriában.

A fesztivált nyitó nagyszínpadi előadás a Vörösmarty Színház Pillangója volt: szeptember 6-án tekinthette meg a budapesti közönség Horváth Csaba rendezését. A szeptember 16-ai díjátadón a szakmai zsűri döntése alapján különdíjat nyert az előadás. „Hatalmas elismerés ez a színháznak, a műfajnak, az írónak, minden alkotónak. A Pillangó nem egy hagyományos prózai előadás, hanem egy innovatív produkció, amely nemcsak Székesfehérváron, hanem Budapesten is sikert aratott” – mondta a díjátadó után Horváth Csaba rendező-koreográfus.

A legjobb jelmezekért járó díjat Benedek Mari vehette át a Pillangó és a kecskeméti színház Hosszú út az éjszakába című előadás jelmezeiért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!