versekkel tele

2019.04.09. 20:00

Költészet napja a könyvtárban

A magyar költészet napján, április 11-én emlékeznek meg a dunaújvárosi József Attila Könyvtárban a hazai líra nagyjairól és természetesen az intézmény névadójáról, a 114 évvel ezelőtt született József Attiláról.

Tóth Alexandra

Forrás: Shutterstock

Fotó: Lucky Business

Csütörtökön a dunaújvárosi Rinyu Nóra és Gulácsi Zoltán lesz a felnőttkönyvtár vendége. A zenész páros öt órakor kezdi majd előadását. A különböző formációkban éneklő Rinyu Nóra és Gulácsi Zoltán gitáros 2015-ben a Munkásművelődési Központban időről időre megtartott Open Mic zenei klubban kezdtek el közösen zenélni.

A két, egyébként unokatestvér zenész közel egy évet szánt az útkeresésre, mire megtalálták, milyen is lenne számukra az ideális stílus. Hamarosan kiderült, hogy a világzenék az, ami mindkettejüknek fekszik. Eleinte magyar népdalfeldolgozásokkal operáltak, repertoárjuk a sokak által ismert klasszikusok újragondolt, áthangszerelt darabjaiból állt.

Ahogy az évek teltek, a duó úgy döntött, ideje becsempészni a műsorukba Nóra verseit, dalszövegeit is, amelyeket Zoltán sajátos gitárjátéka tett még izgalmasabbá. A népdalfeldolgozások mellett így kaptak helyet a száz százalékban saját művek.

A magyar költészet napjára pedig mi más illene jobban egy verses-zenész esthez, mint a líraiság iránt fogékony zenész páros játéka? Az eseményre tehát mindenkit szeretettel várnak a József Attila Könyvtár felnőttkönyvtárának munkatársai csütörtökön este öt órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában