Kultúra

2007.03.20. 03:28

Kitörési pont a fiataloknak az MMK révén

Dunaújváros (bt) - Régi, tátongó űrt tölt be egy új pályázat. Régiós kulturális tehetségkutató programcsomagot hirdetett a Munkásművelődési Központ a fiataloknak.

Balla Tibor

Céljuk nemesen egyszerű - mint azt Kováts Rózsa művelődésszervezőtől megtudtuk -, a tehetséges, felkészült fiatalok megismerése, felmérése, bemutatása, és értékelésük után továbbfejlődésük segítése. A Kitörési pont találó címet viselő programot több kategóriában hirdették meg, és az érintettek hamarosan találkozhatnak is majd a jelentkezési lapokkal a lebonyolító intézményekben. A legelsőként megrendezendő kategória az Éneklő Ifjúság nevet viselő minősítő hangversenysorozat a régióban, melyet április 23 és 26 között tartanak három helyszínen, Székesfehérvárott, Móron és Dunaújvárosban. A szakmai zsűri értékelése után a legjobbakat felterjesztik magasabb kitüntető címek elnyerésére, így a dunaújvárosi gálahangversenyen már ennek tudatában énekelhetnek. Az IDO Táncok Országos Magyar Bajnokságát április 28 és 30 között színpadi táncok, utcai táncok és páros táncok műfajaiban, három korosztály számára rendezik meg. A résztvevők a versenyeredmény függvényében kijuthatnak a nemzetközi versenyekre is. A programcsomag arra is ígéretet tesz, hogy 2007-től minden évben megrendezik a Dunaújvárosi Amatőr Színjátszók Találkozóját, hogy összefogják a város színjátszó csoportjait. Erre az MMK szabadtéri színpadának adottságait szeretnék ismét kihasználni, ezért arra kérik a jelentkezőket, lehetőség szerint vásári komédiával induljanak a megmérettetésen május végén. A művészeti iskolák zenei tagozatának hangszeresei június közepén versengenek majd fúvós, vonós és billentyűs kategóriákban. Az amatőr fotósok és filmesek bemutatkozására augusztus végén nyújtanak lehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!