Dicsérjétek az Urat!

2019.04.05. 22:15

Kisdiákok énekeltek zsoltárokat az Országház előtt

Pénteken rendezték meg a 21. Béres Ferenc Országos Református Éneklő Versenyt, amelynek a budapesti Fasori Református Kollégium Julianna Általános Iskolája ad otthont.

Budapest, 2019. április 5. A XXI. Béres Ferenc Országos Zsoltár- és Népdaléneklõ Versenyen induló gyerekekbõl álló alkalmi, egyesített kórus fellépése Tarnócziné Varga Csenge vezényletével az Országház elõtt 2019. április 5-én. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Máthé Zoltán

A megméretésre Magyarország minden tájegységéről, 44 református iskolából 240 diák érkezett. A kiírás szerint a versenyzőknek a zsoltárok és dicséretek mellett erdélyi népdalokat kellett énekelniük – közölték a szervezők.

A diákokat a biztos dallam- és szövegtudás, a tiszta intonáció, a stílushű, átélt, kifejező előadásmód, valamint csoportos kategóriában ezeken kívül a megszólalás és megjelenés egységessége alapján értékelték.

A református gyerekekből álló alkalmi kórus az Országház előtt április 5-én
Fotó: Máthé Zoltán / MTI Fotó

A nap különlegessége, hogy a versenyzőkből alakult alkalmi egyesített kórus délután a Parlament előtt énekelt. A helyszínre a Magyar Honvédség biztosításában nyolc honvédségi autóbusszal szállították a gyerekeket. Az alkalmi kórus tavaly a Vajdahunyadvárban, tavalyelőtt a Hősök terén énekelt.

A Budapest-Fasori Református Kollégium Julianna Általános Iskolája 92 éves. Újraindulásuk óta, szinte a kezdetektől megrendezik a református iskolák számára a Béres Ferenc Országos Zsoltár- és Népdaléneklő versenyt.

Borítókép: A XXI. Béres Ferenc Országos Zsoltár- és Népdaléneklő Versenyen induló gyerekekből álló alkalmi, egyesített kórus fellépése Tarnócziné Varga Csenge vezényletével az Országház előtt 2019. április 5-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában