remek tábort zártak a művészek

2018.08.10. 09:00

Kikötött Kulcson az ÚjPart Egyesület ladikja

Szerdán zárt az Új- Part Egyesület kihelyezett művészeti tábora a Nap Háza – Hold Udvara intézményben. Az alkotók remekül érezték magukat, és az alkotótelep szervezői is elégedettek.

Szabó Szabolcs

Rohonczi ROHO István és alkotása Fotók: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Egy héten át tartott mozgalmas, alkotó jellegű összetartást és edzőtábort az újvárosi és helyi kötődésű művészeket tömörítő ÚjPart Egyesület. A népes tagságból ezúttal a Medvegy Zsuzsa, Rohonczi Istvánné, Rohonczi ROHO István, Móder Rezső, Várnai Gyula, Ihász János, Kosztolányi György, Simon Tamás, Éri Jenő, Kiss Ervin Gábor, Páhi Péter, Páhi Noémi összetételű csapat munkálkodott a Nap Háza – Hold Udvara közösségi tereiben.

Rohonczi ROHO István és alkotása Fotók: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

– Remekül éreztük magunkat, és valóban értékes munkák születtek. A szervezők és vendéglátók kiváló körülményeket teremtettek. Ha lehetne, természetesen maradnánk még, ám bízunk abban, hogy lesz folytatása ennek a kezdeményezésnek – mondta el lapunknak Rohonczi ROHO István szobrászművész. Összegzésre kértük a tábor főszervezőjét, Páhi Pétert is: – Korábban volt szerencsém több hasonló alkotótáborban is részt venni, így bátran állíthatom, hogy egy igazán baráti hangulatú és eredményes héten vagyunk túl. Itt a művészek is megtalálták a számításaikat. Fejes Balázs alpolgármester is kedvezően nyilatkozott tapasztalatairól.

Rapid tárlat a táborzárás előtt

Az alkotók egy-egy munkát felajánlanak Kulcs településnek, és reményeink szerint egy kiállítás is lesz az itt készült anyagokból. A nyári műszak folytatódik tovább, hiszen hétfőn este már nyílik az ÚjPart 7ségek című kollektív tárlata Kortárs Művészeti Intézetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában