lélek-jelen-lét

2018.05.15. 16:39

Pekingben látható a Magyar Művészeti Akadémia kiállítása

A közintézmény nagyszabású és látványos képzőművészeti, ipar- és tervezőművészeti, valamint népművészeti alkotásokat is felvonultató tárlattal mutatkozik be a kortárs kiállítótérben.

Budapest, 2017. április 10. Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Mûvészeti Akadémia (MMA) fõtitkára beszédet mond a Kínai Nemzeti Mûvészeti Akadémia Keletrõl... címû kalligráfia- és festménykiállításának sajtóbejárásán a Vigadó Galériában 2017. április 10-én. Balra Tan Ping, a kínai szervezet alelnöke. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Fotó: Máthé Zoltán

Lélek-Jelen-Lét címmel június 10-ig látható a Magyar Művészeti Akadémia gyűjteményes kiállítása a pekingi Today Art Museumban.

Az MMA keddi közlése szerint a közintézmény nagyszabású és látványos képzőművészeti, ipar- és tervezőművészeti, valamint népművészeti alkotásokat is felvonultató tárlattal mutatkozik be a kortárs kiállítótérben.

A Kínai Nemzeti Művészeti Akadémia (CNAA), az MMA és a Today Art Museum szervezésében hétfőn nyílt kiállítás kurátorpárosa, Barabás Márton és Sára Ernő több mint száz alkotóművész munkájából állították össze a válogatást, hogy a köztestület méltó keresztmetszettel reprezentálhassa a kortárs magyar művészetet Kínában.

A tárlat Lien Csi, a Kínai Nemzeti Művészeti Akadémia elnöke és Farkas Ádám, az MMA elnökségének tagja nyitotta meg.

Az ünnepség után közös workshopot is rendeztek, amelyen a CNAA tagjai, valamint az MMA tagjai közül Benkő Imre, Orosz István és Sipos János tartottak előadást.

Egy évvel ezelőtt Budapesten, a Pesti Vigadóban fogadta az MMA testvérintézményének, a Kínai Nemzeti Művészeti Akadémiának festmény- és kalligráfiakiállítását, erre válaszul mutatkozhat be most a kínai fővárosban a magyar alkotóművészet.

Borítókép: Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) főtitkára beszédet mond a Kínai Nemzeti Művészeti Akadémia Keletről... című kalligráfia- és festménykiállításának sajtóbejárásán a Vigadó Galériában 2017. április 10-én. Balra Tan Ping, a kínai szervezet alelnöke.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!