Kultúra

2010.09.02. 05:55

Jó iskolát! - honlap indult

Jó iskolát mottóval honlapot indított az Educatio kft., az oldalon a közoktatás iránt elkötelezett civilek és szakemberek vallanak a jó iskoláról.

MTI

Gáti Mátyás sajtófőnök közlése szerint a kampány célja elsősorban, hogy felhívja a szülők figyelmét a tudatos iskolaválasztás fontosságára.
   
Az oldalon megszólalnak az Educatio kft. szakértői, és elérhetőek a széles közvéleménynek, valamint szakmai partnereiknek készült kiadványok egyaránt.
   
A honlapon rövid videó interjúkban - a közös gondolkodás nyitányaként - a közoktatás ügye iránt érzékeny, elkötelezett civilek és szakemberek mondják el, mit gondolnak ők a jó iskoláról.
   
A sajtófőnök az MTI-hez eljuttatott közleményben kiemelte: annak ellenére, hogy a szakemberek idehaza és külföldön évtizedek óta egybehangzóan jelzik, társadalmi-gazdasági fejlődés a XXI. században elképzelhetetlen az iskolai gyakorlat korszerűsítése nélkül, sajnos a közoktatás minőségének kérdése Magyarországon még az utóbbi évtizedekben sem vált kulcskérdéssé a közvélemény számára.               
   
Az oktatás megújításában valóban érintett és érdekelt mindenki: az iskolába járó gyerekek és szüleik, az őket tanító pedagógusok és intézményvezetők. Együttműködésük nélkül, társadalmi konszenzus hiányában az oktatás és nevelés ügye nem újítható meg - fejtette ki.
   
Felidézte, hogy az Educatio kft. a tavaszi beiratkozási időszakban "Válassz jó iskolát!" mottóval kampányt szervezett. Ennek érdekében országszerte több ezer szülőhöz juttatták el "Jó óvodát kívánunk!", "Jó iskolát kívánunk!", "Ön tudta?" című kiadványaikat. Az információs füzetek közérthetően tájékoztatják a szülőket és pedagógusokat a jó iskola és óvoda jellemzőiről, bemutatják a korszerű pedagógiai környezetet, melyben minden gyerek számára biztosítható az egyenlő hozzáférés esélye és sikeresen alkalmazhatók a kompetencia alapú oktatás eszközei is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!