Kultúra

2017.01.24. 19:25

Jézus üzenete - a diákok szemével - Több mint ötszáz pályamunka érkezett a felhívásra

Dunaújváros - Jézus élete címmel a közelmúltban mutatkozott be három jelentős képzőművész közös vándortárlata. A kiállításhoz egy gyermekrajzpályázatot is csatoltak a szervezők.

Szabó Szabolcs

Január közepén debütált Aknay János, ef Zámbó István és tábori csaba közös, Jézus élete című kiállítása a Bartók aulagalériában. A szervezők fontosnak tartották, hogy minden korosztály számára érdekessé tegyék az országos hírű tárlat anyagát, ezért a város és a környék általános iskolás korú tanulói számára gyermekrajzpályázatot hirdettek.

 

A felhíváshoz csatlakoztak még a Széchenyi gimnázium tanulói, így több mint félezer pályamű érkezett a kezdeményezésre. Kedden végül 200 alkotásból nyílt kiállítás a Széchenyi Szivacs Galériájában. A tárlaton részt vevő diákok és az őket segítő pedagógusok munkáját Izsák Máté, az önkormányzat kulturális bizottságának elnöke köszönte meg, majd Szuprics Tamás tanár méltatta a pályázatra beérkezett műveket.

A szervezők részéről Rohonczi ROHO István kiemelte, február 2-án, a Bartók aulában díjazzák majd a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt rajzokat, festményeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!