Kultúra

2014.07.15. 13:05

Jegy nem szükséges

Idén 5 éves a Babel Sound Interaktív Világzenei Fesztivál, amely július 18-20. között idén is a világzene, a jazz, a tánc és a gasztronómia világába invitálja a közönséget.

Szabó Szabolcs

Az ingyenes multikulturális fesztivál több mint 18 koncerttel, valamint workshopokkal és egyéb programokkal vár Balatonlellén. A fellépők között találjuk a hazai Kerekes Bandet, a marokkói Chalabant és a kanadai Edward Powell trióját is. A szervezőktől kapott tájékoztató szerint nevéhez méltóan számos országból érkeznek fellépők a 2014-es Babel Sound Fesztiválra: spanyol, görög, algériai, marokkói, cseh, portugál, szerb, egyiptomi, indiai, indonéz és magyar előadók koncertjeire készülhetünk, és természetesen idén is adott a határokon átívelő együtt-zenélés lehetősége.

A koncertek mellett különböző táncos és hangszeres workshopok és több főzőbemutató várja a látogatókat, már délelőtt 11 órától, így a fesztivál kiváló programlehetőség kisgyermekesek és családok részére is. A fesztivál idén három helyszínnel jelenik meg Balatonlellén: a Napfény strandon minden nap délelőtt 11 órától este 6-ig a workshop és kisszínpad-sátrak adnak helyet a tánc- és hangszeres bemutatóknak, valamint a gasztronómiai élvezeteknek, és minden délután két-két akusztikus koncertnek is. A Rendezvénypark színpadán hazai és külföldi csapatok szórakoztatják közönséget: 17 és 23 óra között minden nap négy koncertet láthatunk. A mini Bábel Kert pedig az aktív részvétel, az örömzenélés, jammelés helyszíne, ahová kifejezetten az érdeklődő profi és amatőr zenészeket várják a szervezők.


A hagyományos portugál népzenét játszó világsztár Celina da Piedade pénteken lép fel a lellei Babel Sound fesztiválon (Fotó: babbel.com)

Július 18-án, pénteken a fesztivál nyitónapján két hazai, egy cseh és egy portugál zenekar lép fel a rendezvényszínpadon. A programot az A.K.T. nevű magyar színésznőzenekar nyitja francia, olasz és magyar sanzonokkal, majd az Eclectica zenekar mutatja be kelta és breton eredetű tradicionális népdalokra, erdélyi táncdallamokra és részben ezekből ihletet merítő saját szerzeményekre épülő műsorát. Ezt követi a hagyományos portugál zenét játszó Celina da Piedade fellépése, majd Csehország egyik legismertebb világzenei formációja, a morva népzenei hagyományokból építkező Tomá Kočko & Orchestra szórakoztatja a nagyérdeműt.

Szintén ezen a napon, a Napfény Strandon felállított Babel Sound sátorban játszik a marokkói gyökerekkel bíró, de Budapesten alapított Chalaban, és a Khamsa Tribe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!