Kultúra

2014.06.23. 15:25

János vitéz, táncos módra

Adony – Vitézül helytálltak az öreg néptáncosok a hétvégén megrendezett Duna-parti találkozón. Petőfi Sándor elbeszélő költeményét vitték színre, egészen sajátos feldolgozásban.

Horváth László

Szombat délután Duna-parti piknikre hívták tagjaikat és az együttessel kapcsolatban álló néptáncosokat a Duna-menti település „öreg” táncosai.

Herceg Viktor János vitéz szerepében menekül Iluskát formázó Moldván Mihállyal a gonosz mostoha elöl (Fotó: Horváth László)

Malacsütés és az önfeledt szórakozás mellett eltöltött idő jó alkalmat adott a baráti kapcsolatok elmélyítésére, az emlékek felidézésre. Az adonyi üdülő övezetben megtartott rendezvényen ételben, italban ezúttal sem szűkölködött a társaság. Ahol a táncosok mulatnak, ott gyorsan előkerül a harmonika és a dob is!

Buliztak a néptáncosok, és mint az ilyenkor lenni szokott, egy harmonikás ezúttal is előkerült (Fotó: Horváth László)

Akik pedig belefáradtak az éneklésbe azoknak egy különleges produkcióval készültek a szervezők. Rendhagyó előadásban Petőfi Sándor János vitéz című darabját láthattuk. A rögtönzött és sebtében összeállított jelmezekben megelevenedő történet klasszikusnak nem nevezhető, paródiának annál inkább. Viszont ezzel a játékkal újra sikeresen idézték fel az adonyi „öreg” táncosok a régi Duna-parti táborok hangulatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!