Kultúra

2011.07.29. 02:29

Ismét táborlakók

Rácalmás - Jövő héten hétfőn ismét munkába állnak a Raáb Ervin Művészeti Tábor meghívott alkotói - immáron negyedszer. Mesteremberek feladata: köztéri kincsgyarapítás két héten át

nincs nev


A beharangozó előtt érdemes átfutnunk az egyre vaskosabb hagyományokkal rendelkező alkotótábor történetét. Négy évvel ezelőtt a dunaújvárosi és a környékbeli művészeket tömörítő Újpart Egyesület és a Rácalmási Faluvédő Egyesület megállapodott arról, hogy létrehozzák a Raáb Ervin alkotótábort. A művésztelep ötletéhez támogatóként csatlakozott Rácalmás Nagyközség Önkormányzata, a KVJ Művek és a Pomóthy Áruház is, így 2008 augusztus elsején tizenhárom művész foglalta el helyét a rácalmási Jankovich-klúriában. Így indult az első művésztábor, amely idén már negyedszer kérte fel a meghívott művészeket, hogy egyedi remekekkel gazdagítsák a Jankovich-kúriát és a települést.

A közben várossá lett Rácalmás köztér-formálói augusztus elsején vonulnak munkára. A cél idén sem más, mint hogy remek köztéri alkotásokkal gazdagítsák Rácalmás városát. Az alkotótábor idén is a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület szervezésében fogadja az immáron nemzetközivé bővült társaságot. A készülő alkotásokat egy nyílt nap keretében szemlézheti először a közönség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!