Egy este - négy koncert

2018.08.10. 13:00

Ismét sztárparádé lesz a Popstrandon

Rengeteg agárdi bulit tudhatunk már magunk mögött, és még mindig nincs vége a hangos nyáresték Velencei-tavi szezonjának.

TA

Holnap a megszokott két-három fellépő helyett négy formáció érkezik a Popstrandra. Szokás szerint fél hatkor nyitja kapuit a Popstrand, és aki üres gyomorral érkezik, az még fél nyolcig belakmározhat a csülkös bablevesből, hiszen az első koncert csak hétkor kezdődik.

A kilencvenes évek tinijeinek kedvenc popénekese, Krisz Rudi énekli el azokat a slágereit, amikért annak idején éltek- haltak a tizenéves lányok. A homokba rajzolt szerelem után a Senso Magico soul-koncertjére lazulhatnak az agárdiak. A bandát tíz éve alapította Ujvári Péter és Rota Francesco, és azóta is a budapesti klubélet meghatározó fellépőiként tartják életben a kortalan funky- soul vonalat. A csapat vendége Karácsony János rockjazz gitáros, a legendás LGT tagja lesz majd.

Az Animal Cannibals-fiúk soha, egyetlen képükön sem hajlandók komoly arcot vágni Fotó: Facebook

Rengeteg agárdi bulit tudhatunk már magunk mögött, és még mindig nincs vége a hangos nyáresték Velencei-tavi szezonjának. Az első két buli még csak bemelegítés, kilenctől Zoltán Erikáé a színpad. Az örökifjú, „szerelemre született” énekesnő 1986-ban lett igazán népszerű, most már viszont ritkán vállal élő koncertet. Szombat este azonban nagyszabású bulival készül meghódítani a közönséget. A művésznő Erica C néven is ismertté vált, és Blue Pearl című lemezével nem csak itthon, hanem Európa-szerte is hírnevet szerezhetett. Erika egyébként 2000-ben már járt a Popstrandon, így külön megtiszteltetés a szervezőnek, hogy – több más, szívesen visszatérő előadóhoz hasonlóan – idén is fellép a fesztiválon. A régi idők slágerei után kissé modernebb vizekre evezünk tizenegy órakor. Az Animal Cannibals duója érkezik, akiket a magyarországi rap/hip-hop előfutárának is neveznek, és nyugodtan mondhatjuk, hogy a műfaj legmeghatározóbb alakjai voltak a kilencvenes évek elején. Ricsipí és Qka MC utoljára 2014-ben adtak ki lemezt, de rendületlenül koncerteznek, és ez alkalommal éjfélig átveszik a hatalmat a Popstrand lelkes közönsége felett. A koncertek után a szokásos dedikálás és beach buli zárja az éjszakát. A szombati estével a 41. Popstrand utolsó előtti hétvégéjéhez érkeztünk. Nyugodtan elmondhatjuk, hogy az 1977 óta élő fesztivál idén is rengeteg szórakozni vágyót vonzott hétről hétre, és a szervező, Turbók János gondolt arra, hogy olyan előadókat hívjon el, akiket nem biztos, hogy a mai modern fesztiválok fellépői között meghallgathatunk, mégis kíváncsi és fogékony rájuk a közönség.

Most szombaton és jövő szombaton még lenézhetünk, hogy megízleljük az agárdi partihangulatot, már csak azért is, mert a dunaújvárosiak számára érvényes lakcímkártya és személyi igazolvány bemutatása mellett továbbra is él az ötven százalékos kedvezmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában