Kultúra

2017.08.29. 18:00

Inna visszatér a tanításhoz! Mozgalmasan kezdődik az év a Da-Capo művészeti iskolában

Régi-új, kiváló tanerővel bővül ősztől a Wesley Da-Capo Alapfokú Művészeti Iskola tanári kara.

Balla Tibor

Inna Kolisnychenko ukrán zongoraművész neve nem ismeretlen a dunaújvárosi zeneértők körében. A magának fiatal kora ellenére már nemzetközi hírnevet szerzett előadó már többször megmutatta kivételes tehetségét, elképesztő empatikus készségét, kifejlett technikáját a dunaújvárosi közönségnek. Fellépett már az evangélikus templomban önálló és tanári koncerten is, de többször megcsodálhattuk képességeit a Munkásművelődési Központ Intermezzo elnevezésű komolyzenei sorozatában. Miután rengeteget utazott Európában és Oroszországban mint zongorakísérő és mint szólista, dunaújvárosi férjével a városba költözött, de éppen csak hogy elkezdett tanítani, már vissza is vonult a pályától, hiszen anyai örömök elé nézett.

Inna Kolisnychenko ukrán zongoraművész hosszú kihagyás után újra elkezd tanítani is Fotók: Zsedrovits Enikő

Kurina Laura, a Wesley Da-Capo Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója - aki koncertjein többször is közreműködött csellistaként - addig győzködte, hogy beadta a derekát, és sokévnyi kihagyás után ősztől már vállal órákat a művészeti iskola Arany János Általános Iskolában működő telephelyén. Tette mindezt azért, mert annak idején hatalmas felfedezésként élte meg, hogy egy ilyen fantasztikus zongoraművész él a városban. Hamarosan azt is megtapasztalta, hogy Inna személyiségéből fakadóan tanárnak is legalább olyan kiemelkedő, mint előadóművésznek, ami nem mindig párosul. Az igazgató óriási örömmel újságolja, hogy most már a közös munkájuk nemcsak a pódiumon folytatódik, hanem a tanteremben is. Ennek hozadékaként nagyobb óraszámban tudnak zongoraórákat vállalni.

Kurina Laura a Wesley Da-Capo művészeti iskola igazgatója

A zongoraművész így már belefolyhat abba a tevékenységbe is, amelynek keretein belül együttműködik a művészeti iskola a város oktatási intézményeivel, telephelyükön, az Arany János iskolában, de több iskolában is interaktív foglalkozásokat tartanak, ahol együtt hoznak létre produkciókat, így szerettetve meg velük a hangszeres muzsikálást.

Az iskolában egyébként is zajlik az élet, a festészet tanszak diákjai szeptember 11-én ismét kiállítanak a Pannon Oktatási Központban. Az iskolát meghívták, hogy mutassák be a moderntánc tanszak két koreográfiáját Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzata "Félévértékelő" rendezvényén a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában szeptember 14-én, csütörtökön délután.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!