Kultúra

2016.01.13. 18:29

Inna Kolisnychenko komolyzenei zongoraestje

Dunaújváros - Új címet kell megjegyeznünk: Intermezzo - Komolyzenei Estek az MMK-ban.

Balla Tibor

Óriási hiátust tölt be a kezdeményezés, ráadásul rögvest a könnyebben emészthető kínálattal, a romantikával kezdenek Mi több, egy rendkívül tehetséges ukrán származású zongorista debütál.

Inna Kolisnychenko a Munkásművelődési Központ földszinti színháztermében a Romantika zongorára című műsorával lép a közönség elé, Dunaújvárosban első alkalommal.

Inna Kolisnychenko mélyérzésű előadásmódját az MMK színháztermének pianínója közvetíti majd. Fotó: Zsedrovits Enikő

A bernsteini hagyományokat folytató alig másfél órás műsorban elhangzanak Chopin, Rachmaninov, Beethoven, Liszt és más romantikus zeneszerzők művei. Az előadó igyekszik érdekessé tenni az estet, és nem csak zeneileg. A négy éve Magyarországon élő, ám már kitűnően beszélő filigrán hölgy a darabok közt mesél a romantikáról, arról, amit ma értünk alatta, és arról is, amit a romantikus zeneszerzők értettek alatta. Indíttatása kettős, egyrészt ő maga is imádja ezt a műfajt, másrészt meggyőződése, hogy minden ember érti ezt a zenét. Nagyon közel áll az emberekhez, hiszen sokkal mélyebben mesél az ember érzéseiről más műfajoknál.

A belépés az MMK új hagyománya szerint díjtalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!