Lányok, asszonyok kézimunkái

2019.12.17. 19:00

Huszonhárom kiállító munkáját mutatja be az adventi tárlat

Horváth Dóra

Színvonalas kiállítás nyílt a perkátai Győry-kastélyban a közelmúltban Adventi készülődés címmel. Szervezői a Nagyközség Nyugdíjas Klub tagjai voltak, s már a szokásokhoz híven perkátai kézműveslányok, asszonyok munkáit tekinthetik meg.

A megnyitó ünnepség során elsőnek Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere köszöntötte a megjelenteket, s méltató szavakat mondott a tárlat megvalósítóinak munkájáról. Felidézte, hogy a kezdeményezés két évvel ezelőtt a Kezünk munkái című tárlattal indult. A polgármester után Siba Árpádné, szervező gratulált a kiállítás szervezőinek és a kiállítóknak. Lászlóné Szabó Edit, a Perkátai ÁMK József Attila Nagyközségi Könyvtár vezetője is köszöntötte az egybegyűlteket:

– A népi kultúránk tárgyi értékeinek bemutatásának nyolcadik állomása az Adventi készülődés tárlat. A szemet gyönyörködtető, számos anyaggal és technikával kidolgozott, karácsonyi ünnepkörhöz tartozó alkotások 23 alkotó keze munkáját dicsérik. A megnyitó ünnepség zárásaként Fülöp Irén pedagógus saját versét szavalta el, majd a vendégek megtekintették a kiállítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!