verseny

2018.02.25. 11:30

Retró rajzfilmek nagy vetélkedőjét rendezték a Munkásművelődési Központban

Legendás, régi rajzfilmekről rendeztek vidám vetélkedőt a Munkásművelődési Központban pénteken délután: nagy sikerrel!

Pekarek János

Az idősebbek is újra gyereknek érezhették magukat egy kicsit a Retró rajzfilmvetélkedőn az MMK harmadik emeleti nagytermében, pénteken délután fél öttől. Olyan, többnyire hazai gyártású alkotásokból láthattak részleteket, vagy karaktereket, hallhattak hangokat, mint a Mézga család, a Kukori, Kotkoda, a Frakk, Dr. Bubó és társaik.

Tizenöt csapat versenyzett a pénteki összejövetelen

A nosztalgia arra is vonatkozott, hogy micsoda rajzfilm-nagyhatalom voltunk mi egykor, milyen hihetetlen színvonalú művekkel szórakoztathattuk gyermekeinket és magunkat. Tulajdonképpen érdemes lenne egy retró rajzfilmcsatornát is indítani: aligha panaszkodhatna nézőhiányra...

Annál is kevésbé, mert a régi rajzfilmekről szervezett vetélkedőn gyakorlatilag megtelt az MMK harmadik emeleti nagyterme. Tizenöt darab négytagú csapat indult a versenyen, s meghökkentő hatékonysággal válaszolták meg az olyan kérdéseket is, mint hogy ki volt Kukori magyar hangja? A győztesek borokat és könyveket kaptak díjként.

Régi rajzfilmek szereplőit, karaktereit, sőt: szinkronhangjait kellett felismerniük a versenyzőknek Fotók: Hankusz Kálmán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában