tartalmas szórakozás

2019.07.24. 23:26

Hat új különlegességgel jelentkezik nyáron a Müpa

Bár az intézmény nyári szünetet tart, honlapjukon azonban számos meglepetéssel várják az érdeklődőket.

Július 23-ától elérhetők a Müpa különleges újdonságai. Az intézmény honlapján összesen több mint 80 videó- és hanganyag közül választhatnak a szórakozásra vágyók – írja az Origo.

Bár a Müpa a nyári szünetet követően majd csak augusztus 20-án nyitja meg újra a kapuit, méghozzá nagyszabású ingyenes jazzprogrammal, de ez nem jelenti azt, hogy ne tartogatna izgalmas élményeket a nyári hetekre is. Az intézmény honlapján elérhető digitális gyűjteménynek köszönhetően a közönség bárhol, bármikor átélheti újra – vagy először – a legemlékezetesebb koncertjeiket. Idén nyáron

6 új felvétel érhető el az elmúlt évek legjobbjai közül.

Meg lehet hallgatni például a zürichi zongorista-zeneszerző Nik Bärtsch „rituális groove” zenét játszó „zen-funk” csapatát, a Ronint, amely a kortárs klasszikus zene, a japán rituális zenék és az elektronika stíluselemeit keverve alkot maradandót.

A festő- és filmművészek, írók és költők munkáiból is előszeretettel merítő német Michael Wollny személyében szintén egy magával ragadó zongoristával ismerkedhetnek meg a weboldalra látogatók. A művész 2014-ben az izraeli származású Tamar Halperin csembalóművész társaságában varázsolta el a közönséget a Müpában.

Megéri elmerülni a Tárkány Művek népzene, jazz, pop és sanzon ötvözetéből megalkotott különleges világában, vagy újra átélni David Bowie egykori zenésztársainak koncertjét. A szaxofonos-zeneszerző Donny McCaslin kvartettje ugyanis alapzenekarként működött közre a néhány éve elhunyt legenda Blackstar című utolsó lemezén – 2016-ban pedig saját különleges zenéjüket hozták el a hazai közönségnek.

Az egyik legnépszerűbb magyar csapat, a Punnany Massif hatalmas sikert aratott, kifejezetten hangversenytermekre megálmodott, 2016 decemberében tartott koncertjét is ójra lehet nézni.

Végül, de nem utolsósorban az olasz gyökerekkel rendelkező Pátkai Rozina elektronikus zenei produkciója, a Minka első koncertjét is megtekinthetik a látogatók: a sokoldalú fiatal énekesnő magyar költők verseit énekli, átértelmezve a versmegzenésítés műfajának hagyományait.

Aki szeretné a rövidebb verziók helyett a teljes felvételeket végignézni, az néhány kattintással csatlakozhat a számos előnnyel járó, ingyenes Müpa+ hűségprogramhoz, amelynek tagjai a jegyvásárlásaikkal pontokat gyűjthetnek, és így extra kedvezményekre tehetnek szert, illetve akár zárt körű eseményeken is részt vehetnek.

Borítókép: illusztráció / mupa.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában