csodás fotók

2019.12.12. 14:00

Gyerekkorától fogva lenyűgőzi a vadvilág Klép Sándor fotóst

Klép Sándor természetfotóiból nyílt kiállítás a Bartók kamaraszínház galériájában december 10-én este.

Tóth Alexandra

Fotó: LI

Átható tekintetű rókák, pofáját eltakaró nyúl, hóban osonó aranysakál. Néhány kép Klép Sándor természetfotói közül, amelyeket a Bartók aulájában lehet megtekinteni.

A megnyitót Rohonczi István koordinálta, aki azt mondta, örömteli, hogy olyan emberek munkáinak adhatnak ideiglenes otthont a Bartók falai, akik már régóta lerakták névjegyüket a város kulturális életében. Klép Sándor pontosan ilyen művész, hiszen már harminc éve alkot a Mezőföld Természetfotóklub egyik alapító tagjaként.

Jánosi Hanna verset mond, háttérben Klép Sándor természetfotós Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

ROHO szavait előbb Jánosi Hanna, a Széchenyi István Gimnázium diákjának szavalata követte, majd dr. Somo­rácz György, a Mezőföld Természetfotóklub vezetőségi tagjának beszéde következett, aki kimerítően ismertette Sándor munkásságát. „Ne lepődjenek meg, ha látnak egy gyanús alakot egy bokor tövében guggolni, vagy mozdulatlanul hóban hasalni. Valószínűleg Klép Sándor az, aki épp a tökéletes képre vár”. Majd visszaemlékezett gyermekkorukra – együtt nőttek fel Kisapostagon a hatvanas években. A település határain túl számtalan érdekességet tartogatott számukra a természet, főleg télen, amikor az élelem után kutató állatok kissé bátrabbak, jobban megfigyelhetők voltak. A természet szeretete valahol itt kezdődött, a megfigyelésből pedig később természetfotózás lett.

Az őzek élete kedvelt fotótémája Klép Sándornak

Klép Sándor fényképeiről megtudtuk, nem csak a téma természetes, de maguk a fényképek is azok. Semmiféle effektet, szűrőt nem használ a fotós, az esetlegesen minimális utómunkán kívál semmilyen manipuláció nincs rajtuk. Klép Sándor vadállatokat fényképez, egy-egy jó képre akár órákat, napokat, heteket kell várni.

A fotók kifejezőek, jól elkapott pillanatokat mutatnak be, és nem nélkülözik a humort sem. Az ingyenesen látogatható tárlat valamennyi természetkedvelő számára ajánlott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!