feleségem története

2019.04.08. 13:42

Füst Milán regényéből forgat filmet Enyedi Ildikó

A három országban forgó, nemzetközi színészgárdát felvonultató romantikus film gyártását a Filmalap 1,15 milliárd forinttal támogatta.

Lecce, 2018. április 13. Enyedi Ildikó filmrendezõ, mielõtt átveszi a Lecce-i Filmfesztivál életmûdíját, az Arany Olajfát a dél-olaszországi városban 2018. április 13-án. (MTI/EPA/Claudio Onorati)

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Claudio Onorati

Elkezdődött Enyedi Ildikó legújabb filmjének forgatása hétfőn Hamburgban, amely Füst Milán A feleségem története című regénye alapján készül európai koprodukcióban.

Az Arany Medve-díjas és Oscar-díjra jelölt Testről és lélekről rendezője most

Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított és irodalmi Nobel-díjra felterjesztett regényét viszi vászonra,

Léa Seydoux francia színésznő és Gijs Naber holland színész főszereplésével – közölte a film kommunikációjával megbízott ügynökség.

Az 57 napot felölelő forgatás legnagyobb része Magyarországon zajlik majd,

a belső felvételeket a Filmalap Mafilm igazgatóságának fóti stúdiójában rögzítik, míg a Párizsban játszódó külső jeleneteket Budapesten veszik fel.

A történet a holland Störr kapitány és egy francia frivol nő, Lizzy féltékenységi drámáját mutatja be.

A főszereplő Léa Seydoux-t a James Bond és a Mission: Impossible filmekből, valamint a cannes-i Arany Pálmás Adéle életéből ismerheti a közönség,

a kapitányt alakító Gijs Nabert pedig Csoma Sándor Casting című diplomafilmjében fedezte fel a rendező.

Fontos szerepet kapott a filmben továbbá Louis Garrel francia színész, akit Magyarországon elsősorban Bernardo Bertolucci Álmodozók című drámájában szerepelt, 2006-ban pedig az édesapja rendezte Szabályos szeretők című filmért a legjobb férfi szereplőnek járó César-díjat kapta meg.

Játszik még a filmben Josef Hader osztrák színész, akit 2017-ben legjobb férfi színész kategóriában Európa Filmdíjra jelöltek a Stefan Zweig – Búcsú Európától című filmben nyújtott alakításáért, továbbá Ulrich Matthes (Bukás) és Udo Samel (Forró könnyeimmel) német színészek, Jasmina Trinca olasz színésznő, aki a Fortunata című filmben nyújtott alakításáért 2017-ben a legjobb színésznő díját kapta meg a cannes-i filmfesztivál Un Certain Regard szekciójában, továbbá Luna Wedler svájci színésznő és Sergio Rubini olasz színész is. Mellettük feltűnik Funtek Sándor, Hajduk Károly és Mácsai Pál is.

A film forgatókönyvét Enyedi Ildikó írta, operatőre Rév Marcell, vágója Szalai Károly, látványtervezője Láng Imola, jelmeztervezője Flesch Andrea, VFX supervisora Klingl Béla, zeneszerzője pedig az olasz Teho Teardo.

A Filmalap 1,15 milliárd forintos gyártási támogatásával készülő alkotás a tervek szerint 2020 őszén kerül a mozikba, a Mozinet forgalmazásában.

Borítókép: Enyedi Ildikó filmrendező, mielőtt átveszi a Lecce-i Filmfesztivál életműdíját, az Arany Olajfát a dél-olaszországi városban 2018. április 13-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában