a szép környezet garancia a jó kikapcsolódásra

2019.08.12. 14:00

Fiatalos lendülettel oldották meg a különböző feladatokat

A klasszikus olimpiára ciklusonként négy évet kell várni. A daruszentmiklósi nyugdíjas-olimpiára, amit csak játékból neveztek el annak, a rajta indulók szerencséjére, csak egyet. Az ott szerzett örömük hasonló a fiatalok által megélthez.

Balogh Tamás

Ahogy évente a tavaszokon a környékbeli települések nyugdíjasszervezeteihez megérkezik az invitálás, azonnal megkezdik a csapatok összeállítását és az utazások megszervezését. Az igenlő válaszukra nem kell sokat várni. A helyiek is csapatot szerveznek a lebonyolításra, és a vendégváró sütésre – főzésre.

Játékos és sportos feladatokat egyaránt megoldottak

A házigazdák nagy szeretettel látták vendégül idén is az olimpiájukra érkező társszervezetek képviselőit Fotók: a szerző

A házigazdák szóvivője, Puskás Istvánné a korábbi helyi sütisütő verseny győztese:

– Az ebédfőzéshez egy megfelelő méretű, nyolcvan literes bográccsal szerelkeztünk föl, a belevalókat pedig gazdagon megmértük. Egy gulyásszerű, „mindent bele” levest készítettünk. Nem panaszkodtak miatta a vendégeink!

A Pentelei Kéknefelejcs dalkör szóvivője a kitűnő harmonikás, Bölcsföldi Ferenc volt:

– Az íjászatban figyelemre méltóan teljesítettünk, nagy örömöt adott ez a versenyszám. Még van hová fejlődnünk, de ma így is elégedettek vagyunk vele. Természetesen az énekelős helyszínen értük el a legjobb eredményt. Jól éreztük magunkat ezen a szép helyen. Egy kicsit koncentrálnunk kellett, és így sikerült az esőt is elállítanunk.

Szabad a tánc! – a jókedv és a mulatság sem hiányzott

Molnár Klára és csapata Előszállásról érkezett:

– Kevés itteni eseményről maradtunk le az már biztos. Szinte már nekünk is hazai pályának számít ez a helyszín. Nagyon jó volt számunkra ez az időpont, mert a klubunkban nyári szünetet tartunk, és ezért egymásnak és az ittenieknek is örülhettünk.

Sóti Imréné, a Dunaújvárosi MMK Búzavirág Dalkör csapatának a szóvivője:

– Az idén is nagyon jól érezzük magunkat, mi is visszatérő vendégek vagyunk. Nagyon szeretünk itt lenni, a környezet és a kiváló vendéglátás miatt is. Túl vagyunk a versenyen, ami nagyon jól volt kitalálva. Nagy gondot nem okozott, de az elsőségért nem álltunk harcban.

A mezőfalviakat ők képviselték: Magyar Sándorné, Czimmermanné Takács Ilona, Csendes Józsefné, Gábor Miklós, Bali Istvánné.

– Igyekeztünk minden számban a legjobb tudásunknak megfelelően helytállni. A palacsintasütésben Erzsike két palacsintasütővel tíz perc alatt, huszonnégyet készített. Azt mondhatjuk, hogy minden gyakorlat nagyon élvezetes volt. Megérte részt venni a versenyen.

A szigorú zsűri

A baracsiak szóvivője Talpai Tiborné:

– Mindenben ügyeskedtünk, de állomásonként egy-egy hiba azért így is becsúszott. Például nem tudtuk, hogy a Rubik kockában nincs fekete szín… A hibákért nem korholtuk egymást. Amikor jól csináltuk, akkor összeölelkeztünk, amikor hibát vétettünk, akkor csendben maradtunk. Ez egy nagyon barátságos esemény, szép a környezet és ez így együtt egy jó kikapcsolódást ad mindnyájunknak.

A dunaföldváriakat Braun Lajosné vezette:

– Amitől a hajam az égnek állt, azok a rafinált, csalós, becsapós kérdések, de a többitől nem ijedtem meg. Az ének és a tánc mehet csípőből! Minden optimális ehhez a jó kis eseményhez. Engem nem kell a vendéglátóknak körülugrálniuk, ha valami gondom van, odamegyek és megmondom. Biztos vagyok benne, hogy mindenben szívesen segítenek. Az, hogy nem mi nyerünk, az eszünkbe sem jutott!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában