Kultúra

2012.06.21. 11:13

Évadzárás voksolással - Ki lesz a DH közönségdíjasa?

Dunaújváros – Hajrájához ért az kőszínházi évad. A számos újdonsággal és remek darabokkal szolgáló szezon közönségdíjáról ezúttal is lapunk olvasói dönthetnek. Mankó a voksoláshoz.

Szabó Szabolcs

"A kamaraszínház társulata számára pedig átmeneti évad lesz a 2011/2012-es. Mindenkinek lehetőséget kívánunk adni. A társulat tagjai különböző rendezőkkel dolgozhatnak majd, így lehetőség lesz rá, hogy több szakember is megismerje a színészeket." – fogalmazott lapunknak adott interjújában Dobák Lívia, aki tavaly nyáron lett a Bartók színház művészeti igazgatója, és azzal a nem kis elhatározással szegődött a városba, hogy színházi műhellyé alakítsa a teátrumot. Ennek szellemében, dr. Borsós Beátával – a szintén frissen kinevezett igazgatóval – karöltve jelentősen átalakították a szíház mindennapjait és megreformált műsorlapból válogathatott a színházba járó közönség.

Bizonyára e folyamatnak is köszönhető, hogy ezúttal egy tehetséges fiatal trió tagjai közül választhatnak közönségdíjast olvasóink.

Polgár Lilla, Tőkés Nikolett és Gasparik Gábor, bár még pályájuk elején járnak, már hosszú évek óta dolgoznak a színház kötelékében és vaskos szerepük van abban, hogy sikeres évadzárásra készülhet a város színháza.

A siker egyik szelete volt, hogy a Bartók képviseltette magát az egyik legnevesebb országos színházi szemlén, a debreceni DESZKA Fesztiválon. A cívisvárosban a prózai tagozat által színpadra állított Maros András darab, a Hulladék nyitotta a fesztiválprogramot. A szakma által is szorgos kalapemelésekkel fogadott darabból került a közönségdíjra esélyesek közé Tőkés Nikolett és Gasparik Gábor párosa. Az egyéni sorsokat vagy éppen sorstalanságokat boncolgató kortárs dráma nem éppen idillközeli szerelmi kettőse az évad egyik legjobb teljesítményét hozta.

Polgár Lilla egy könnyed zenés játékban, a Fiatalság bolondságban és a Csadi Zoltán által színpadra vitt drámai kórusműben, Kosztolányi Nerójában is bizonyította sokoldalúságát, ezáltal feladva leckét olvasóinknak, akik a következő három hétben szavazhatnak a közönségdíjasra. Az újságban rendszeresen megjelenő szavazócédulát, a mai, pénteki lapszámban találhatják.

A DH közönségdíját idén Friedrich Ferenc Munkácsydíjas dunaújvárosi képzőművész ajánlotta fel.

 

Polgár Lilla

– Az idei évadban megkaptam a lehetőséget, hogy több szerepben is bizonyíthassak. Neves rendezőkkel, koreográfusokkal dolgozhattunk együtt, értékes munka és remek tanulási folyamat van a társulat mögött. Készülünk folytatásra.

Gasparik Gábor

– A vezetőváltás után nekiláttunk egy új színház arculat felépítésének. Összeségében egy Változatos és tapasztalatokban gazdag évadot zárhatunk. A Lendvai Zoltán rendezte Hulladék pedig életem egyik legnagyobb szakmai kihívását jelentette.

Tőkés Nikolett

– Szerencsés és hálás feladatok egész sorát hozta az évad. Olyan ismert szakemberekkel dolgozhattunk,
mint Ladányi Andrea, vagy Szakály György, és talán mutat valamit a házban folyó munkából, hogy részt vehettünk DESZKA Fesztiválon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!