Kultúra

2017.05.25. 16:30

Éva estje - mindenkinek: baráti összejövetel, irodalmi est, író-olvasó találkozó

Sajátos, meghatározhatatlan műfajú, de nagyon jó előadást tartott szerzőnk, Molnár Éva Zsófia az MMK-ban.

Pekarek János

Ez a rendezvény egy baráti összejövetel, egy irodalmi est és egy író-olvasó találkozó keveréke volt. De: jó volt!

Molnár Éva Zsófia, Hollandiában élő matematikus, két gyermek édesanyja, Molnár Lászlónak, a dunaújvárosi főiskola egykori legendás főigazgatójának lánya, író, lapunk szerzője (Égből pottyant gondolatok) a nyugdíjas pedagógusok klubjának meghívására utazott haza, és beszél(getet)t egy jót mindazokkal, akik kíváncsiak voltak rá. Sokan voltak kíváncsiak: megtelt a Munkásművelődési Központ földszinti színházterme, pótszékeket kellett betenni.

Molnár Éva Zsófia az MMK-ban
Fotó: Zsedrovits Enikő

Az összejövetel címe: EGÉSZség. De nem csak erről volt szó. Beszélt Dunaújvárosban töltött, szüleinek, tanárainak köszönhetően boldog gyerekkoráról. Arról, hogy otthon három nagy útravalót kapott: megtanították szeretni, bízni az életben, és arra, hogy minden keserűség ellenére az élet: édes, élni mindenkor és minden körülmények között érdemes!

Éva huszonöt éve sclerosis multiplexben szenved. Ám ez, élete legjobban megpróbáló "élménye" legnagyobb tanítójának is bizonyult. Az agykontroll módszerének köszönhetően, állítja, csodálatos gyógyulásokra volt képes, megtalálta a tudatosodás útját, és rálelt élethivatására: mit tehet a többi emberért? Írni kezdett.

Azóta is megpróbálja átadni eszméléseit, felismeréseit: azt, hogy a legfontosabb egésznek lenni!

Meghatottan emlékezett szüleire, édesapjára, a versek fontosságára, és kedves versével zárta az estet: Kosztolányi: Akarsz-e játszani?

"A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni?"...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!