változatos perspektívában

2019.03.08. 12:00

Élénk és jellegzetes színek tárultak elénk a kiállításon

Fényben – ez a címe Takácsné Csór Marianna festménykiállításának, amely tegnap délután nyílott meg a Széchenyi gimnázium nevezetes Szivacs Galériájában.

Pekarek János

A tárlatot Kádárné Szepesi Ibolya művésztanár, az Arany János Általános Iskola rajztagozatának tanára nyitotta meg. Mégpedig igen szépszámú érdeklődő, közöttük sok fiatal előtt.

A többnyire tájképekből és csendéletekből álló kiállítás sajátos légkörrel és hangulattal bír. Az egészen kis területre koncentráló, bensőséges tájképektől a rendkívül tág levegőjű, egész hegységeket ábrázoló tájképekig rendkívül sokféle perspektívával dolgozik az alkotó, akinek festői színvilága rendkívül élénk és jellegzetes.

Takácsné Csór Marianna képei a Szivacs Galériában
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Talán azért (de ez csak feltételezés és nem is túl lényeges), mert a kiállító néhány éve, érett korában kezdett el festészettel foglalkozni. A többi között ezért is kerültek képei a gimnázium Szivacs Galériájába, mondta lapunknak a tárlat egyik kurátora, Rohonczi ­ROHO István képzőművész. Ezek a képek ugyanis jó példáját mutatják annak, hogy sosem késő valamit elkezdeni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában