Earth Orchestra

2020.12.05. 16:01

Egyedülálló „világzenekar” felvétele jelent meg

A világ 197 országából legalább egy-egy zenész alkotta Earth Orchestra (Földzenekar) páratlan felvétele jelent meg pénteken. A Together Beautiful (Együtt szép) című számot játszó zenészek más-más helyszínről csatlakoztak online, a felvételt utólag keverték egybe.

Forrás: Shutterstock

A projekttel példát akartak mutatni arra, hogy az emberek hogyan léphetik át a fizikai és kulturális határokat az összefogás, egy közös cél érdekében. A Világzenekar kameruni tagja, Olgha Nk elmondta, hogy a hároméves előkészület után megvalósult projektre úgy tekint, mintha ezen keresztül az egész világ kezet fogna.

A 197 tagú zenekar 57 tagja 2019 májusában gyűlt össze a londoni Abbey Road Stúdióban, hogy előkészítsék a felvételt.

A projektet George Fenton BAFTA-díjas zeneszerző fogta össze, számos zenész improvizált is a zenei témájára, variálta a zenei stílusokat és saját hazája jellegzetes hangszereit szólaltatta meg.

Mint Michael Cretu, a zenekar román tagja hangsúlyozta: minél több együttműködésre mindenkivel, éppen erre van most szüksége a világnak.

A felvétellel együtt egy dokumentumfilm is készült a projektről, amely szintén péntektől érhető el.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!