Kultúra

2017.05.24. 18:40

Fergeteges évadot zárt a Wesley-Da Capo művészeti iskola

A hagyományokhoz híven a múlt héten szombaton ismét nagy sikerű és sokszínű gálaműsorral zárta az idei tanévét a közel 200 növendéket foglalkoztató Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola.

Szabó Szabolcs

Szombaton délután kiállításmegnyitóval és nagyszerű gálaműsorral zárta idei tanévét az évről évre egyre sikeresebb Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola. A produkciók után Kurina Laurát, az intézmény vezetőjét kértük, összegezze az elmúlt hónapokat és a közeljövő eseményeit:

Ezúttal is megérdemelten szólt a vastaps szombaton kora este a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nagytermében a Wesley-Da Capo növendékeinek produkcióit követően
Fotó: Zsedrovits Enikő

- Közel 200 tanulóval dolgoztuk végig a tanévet. Szeretnék köszönetet mondani a támogatóinknak, a szülőknek, gyerekeknek, tanároknak minden tevékenységért, ami segítette működésünket, sikereinket. Idén is sok országos versenyen értek el diákjaink kiemelkedő eredményt, elsősorban festészet tanszakon, illetve táncművészeti ágban moderntánc és társastánc tanszakos növendékeink. Méltán lehetünk büszkék rájuk. Nagy örömünkre szolgál, hogy Inna Kolisnychenko zongoraművésznő, aki remek koncertsorozatokat tart városunkban, ismét visszatér a tanításhoz is a jövő tanévtől iskolánkba. Fontosak a megmérettetések is, de elsődleges célunk, hogy a művészetoktatással, legyen az zene, tánc, festészet, színjáték, az önálló gondolkodásra, kreativitásra, a kommunikációs képesség fejlesztésére való nevelés.

 

Tevékenységünk során fejlődik az együttműködési képesség, az önkifejező képesség, önálló ismeretszerzés, hasonlóságok, összefüggések felismerése, ezáltal a problémamegoldó gondolkodás is. A jövő tanévben bővítjük tanszakainkat. Beiratkozások a jövő tanévre júniusban lesznek. Honlapunkon folyamatosan tájékozódhatnak tevékenységeinkről az érdeklődők - mondte el a DH-nak Kurina Laura, a Wesley-Da Capo vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!