Hangversenyre fel!

2017.11.25. 08:30

Emlékhangverseny és orgonakoncert is várja a közönséget szombaton Dunaújvárosban

Két remeknek ígérkező hangverseny is várja a komolyzene híveit szombaton. Irány a Bartók színház és a Krisztus király Főtemplom.

DH

Szerdán évfolyamkoncerten léptek fel a Móricz iskola 5. osztályos diákjai, szombaton délután az iskola két kórusa is szerepel majd a Karai József Emlékhangversenyen

Fotó: Zsedrovits Enikő

November 25-én, szombaton 19 órai kezdettel Lénárt Linda, dunaújvárosi kötődésekkel is rendelkező, Zeneakadémiát végzett orgonaművész orgonahangversenyt ad a helyi Krisztus király Főtemplom nagy orgonáján.

A koncerten többek között Georg Muffat, Barta Gergely, Johann Sebastian Bach, Soós András, Dietrich Buxtehude, César Franck művei csendülnek fel.

Szerdán évfolyamkoncerten léptek fel a Móricz iskola 5. osztályos diákjai, szombaton délután az iskola két kórusa is szerepel majd a Karai József Emlékhangversenyen
Fotós: Zsedrovits Enikő

A zeneművek az épp a közelmúltban hangoláson átesett 2 manuálos nagy orgonán most különösen tisztán csendülhetnek fel.

A belépés díjtalan a koncertre, amelyre minden érdeklődőt szeretettel hívnak és várnak a szervezők.

A Dunaújvárosi Vegyeskart is hallhatjuk szombaton a Bartókban
Fotós: Zsedrovits Enikő

A Móricz Zsigmond Általános Iskola, a város önkormányzata és a Bartók színház támogatásával szombaton 17 órakor kezdődik a Karai József Emlékhangverseny. A Bartók teátrumban fellép a fővárosi Jubilate Nagykórus (karnagy: Dávid Krisztina), a Széchenyi István Gimnázium Kórusa (karnagy: Pocsai Mária), a sárbogárdi Huszics Vendel Kórus (karnagy: Huszics Vendelné), a Dunaújvárosi Vegyeskar (karnagy: Könyves Ágnes és Kurucz Gergely), a Móricz iskola fiúkórusa (karnagy: Szigethy Adrienn) és a Móricz iskola nagykórusa (karnagy: Fazekas Andrea).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában