Kultúra

2017.07.18. 17:36

A héten is dübörögnek a programok a Ligetben

Családlátogatás előttünk, koncert utánunk. E héten is dübörög a Petőfi Művészeti Liget. Műsorsoroló és programajánló.

Szabó Szabolcs

Meglehet, az idei Liget-sorozat egyik leginkább izgalmas zenei kínálatával szolgált múlt héten vasárnap este Vörös Janka (ének) és Vörös Milán (gitár) kettőse, akik jazz- és popelemeket ötvöztek ötletesen és sokaknak tetszetősen a Zenepavilonban.

Vörös Janka és Vörös Milán párosa a Petőfi ligetben

Az idei Liget meglehetősen kevés prózai és lírai elemet is tartalmazó produkcióval kényeztet minket, éppen ezért ajánljuk kiemelten a szerdai napra rendelt programot, amelyen Bartók színház művésze, Polgár Lilla Családi kör címmel szolgál némi család- és párterápiás tanácsadással a vers, a dal, valamint regény- és novellarészletek segítségével. Amint a műsorközlő füzetben is olvastuk:

"A gyermeknevelés tele van felemelő és szeretetteljes pillanatokkal, de olykor megható, máskor kihívásokkal teli, esetenként abszurd és vicces helyzeteket is tud szülni. Polgár Lilla közreműködésével egy család mindennapjaiba kapunk bepillantást, ahol a főhősök életének fontosabb eseménysorozatairól ad korhű látleltet."

Pénteken este 20 órától a Művész teraszon az ország egyik talán legismertebb énekesnője Szulák Andrea lép fel, ezúttal nem popszámokkal, hanem kiváló jazzdarabokkal, remek zenészek társaságában: Balázs Elemér dob, Balázs József zongora, Egri János basszusgitár, Komjáti Áron gitár. Vasárnap este 20 órától pedig érkezik az Elsa Valle Afrocano. A frenetikus ritmusok és isteni dallamok hazájából, Kubából származó tüzes, féktelen energiájú énekesnő, Elsa Valle a közönség nagy kedvence. Az afro-jazzt a vérében hordozó művésznő Afrocando névre keresztelt új zenekara az afro-jazz és a bebop jegyeit ötvöző, összetett ritmusvilágú, s egyben dallamorientált muzsikát játszik. A csapatot a hazai jazzélet jól ismert szereplői alkotják, élükön az énekesnő férjével, Winand Gáborral, Európa egyik legegyedibb jazzénekesével, aki ezúttal a szaxofon mellett még billentyűs hangszeren is játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!