Grindelvald bűntettei

2019.04.27. 13:00

Dumbledore prof. sármosba vágva

Tóth Alexandra

Amikor véget értek a Harry Potter-mozik, a rajongók éhsége egyre mardosóbbá vált. Aggodalomra semmi ok, mert lehet filmet csinálni például legendás állatokból, rögtön kettőt. A Grindelwald bűntettei osztott sikert aratott a rajongók körében.

Mindenekelőtt le kell szögezni, hogy a film potterileg nem jó. Aki azt a varázslatos-mesés, mellette pedig komoly morális üzeneteket hordozó atmoszférát szeretné kapni, az csalódni fog, ha viszont el tudunk vonatkoztatni ezektől, kapunk egy kellemes fantasyt, jó színészekkel.

A történet azzal kezdődik, hogy a közveszélyes őrült bűnözőt, Grindelwaldot át próbálják szállítani cellájából (a jelenet teljesen Hannibal Lecter átszállítására emlékeztet), de természetesen megszökik, és maga köré gyűjti azokat a varázslókat, akik egyetértenek abban, hogy a muglikat ki kell irtani. Vele párhuzamosan az ifjú és sármos Dumbledore professzor ellentábort verbuvál, élén Goethe Salmanderrel, a varázslényekkel foglalkozó sráccal, végül pedig győz a jó, vagy nem.

A film jól néz ki, vannak benne jó megoldások, csak a lényegről nem tudunk meg semmit, azaz Grindelwald bűntetteiről, viszont Johnny Depp játsza a címszerepet, és szinte biztos, hogy lesz folytatás. Bűbájok, Roxfort, jók és rosszak vannak itt is, de igazán az fogja szeretni, aki kevésbé HP-fan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!