Folktrend

2019.08.16. 15:16

Divatbemutatót is rendeznek a Mesterségek Ünnepén

Régi magyar motívumokat, díszítéseket láthat a közönség új köntösben a Folktrend divatbemutatón, a programot a 33. Mesterségek Ünnepéhez kapcsolódóan rendezik meg vasárnap Budapesten, a Budavári Palotában.

Budapest, 2017. augusztus 18. Katrics Krisztina kollekciója a Mindenkinek legyen egy ünnepi magyar viselete elnevezésû kézmûves mozgalom zászlóbontásán tartott divatbemutatón a budai Vár Oroszlános udvarában, a 31. Mesterségek ünnepe rendezvényen 2017. augusztus 18-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Igyártó Gabriella, a Mesterségek Ünnepe fesztiváligazgatója, a Népművészeti Egyesületek Szövetségének ügyvezetője az M1 pénteki műsorában elmondta: az agrártárca és a Hungarikum Bizottság három éve kezdeményezte a programot, amely évente pályázat útján teremti meg a lehetőséget az ismertté válásra azoknak tervezőknek, akik

a régi magyar öltözködési kultúrához visszanyúlva, azt újragondolva hoznak létre viseleteket, kiegészítőket.

A 2019-es divatbemutatót is egy pályázat előzte meg, és annak nyertes alkotásait vonultatják fel augusztus 18-án, a Mesterségek Ünnepén – tette hozzá.

A divatbemutatón 23 alkotó kollekcióját láthatja a közönség, többek között olyan tervezőknek a munkáit, mint Pálmai Ilka, aki a barkó viseletet élesztette újjá, vagy Tüskés Tünde, aki szalmából álmodott újra különböző kiegészítőket.

Borítókép: divatbemutató a két évvel ezelőtti Mesterségek Ünnepén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában