rajzverseny

2019.04.10. 19:00

Csupa csodaszép rajzot küldtek be a pályázatra

A CsupaCsoda Birodalom Népmesepont történetének első rajzpályázatát hirdette meg a Munkásművelődési Központ a közelmúltban.

A pályázat címe is stílusos, Rajzverseny a paszuly­fára elnevezéssel hirdették meg. Két mese közül lehetett választani témaként. A gyerekek számára a nehézséget az adta, hogy a Kiskondás, illetve a Ribike című meséket nem lelik fel a világhálón, már ahhoz is kutatniuk kellett, hogy egyáltalán el tudják olvasni azokat nyomtatásban. Ezekből kellett a Paszulyfára illusztrációkat készíteniük. Természetesen azért kaptak segítséget, hogy hol találhatják meg a meséket.

Egy kivételével a város összes általános iskolájából, illetve Rácalmásról érkeztek pályamunkák, összesen 113. Ebből is látszik, hogy nem volt könnyű helyzetben a zsűri. Mivel sokszor nem tudtak döntésre jutni, megkettőzték a díjakat. A nyertesek nevei és munkái hamarosan felkerülnek az intézmény Facebook-oldalára.

Meglepő módon Vásárosnaményből is érkezett egy pályamunka, ami annyira jól sikerült, hogy meg is nyerte a pályázatot. Kováts Rózsa a mai napon utazik el Vásárosnaményba, hogy átadja a gyémántoklevelet a kis alkotónak. Érdekesség, hogy a másik első díj egy első osztályos pici lányé, Baráth Bettináé lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában