Kultúra

2016.10.05. 20:15

Fényben tündöklő - tárlatnyitán a Bartóban

Dunaújváros - Brindza László munkáiból nyílik kiállítás csütörtök délután a Bartók aulában. Elfogult előhang.

Szabó Szabolcs

Az alábbiakban vállaltan nem tárgyilagos írást olvashat a mélyen tisztelt betűfogyasztó. Miért is? Egy kis mellékszál: e sorok írójának volt olyan jó sora anno kora kamaszkorában, hogy a Brindza-házban merészeltünk cseperedni.

Mindez nem szólt másról: a gyakorló szülők fárasztásáról, a világ legjobb zenekarának, azaz a Pantera névre hallgató egylet kimaxolt hallgatásáról, valamint arról, hogy otthon éreztük magunkat. A Brindza-ház ura és egyben kegyes és megértő parancsolója volt Brindza László, akiről akkor még nem is sejtettük, hogy milyen tehetséges és szépreményű festő.

Műtermi életkép. Brindza László az utóbbi hónapokban készült munkáinak legjavát mutatja be Fotó: Zsedrovits Enikő

Az sem titok, hogy a mögöttünk hagyott szombat délelőttjén ismét ama ház pincéjében volt szerencsénk vizitálni. A főhős természetesen dolgozott, festett, iparkodott, mi pedig láthatóan és érezhetőn alkalmatlankodtunk. Brindza László tizenéveskora óta alkot. Írhatnánk, hogy kisebb és nagyobb kihagyásokkal, de mindezzel ferdítenénk, mivel a kiváló tehetséggel és adottságokkal bíró emberünk már tizenéves korában alkotott, jó mesterei voltak, majd a szintúgy jó kvalitásokat igénylő szabász szakmában talált megélhetést.

Tehetségét és alkotási vágyát leplezte a nyugdíjazásig, majd nekilátott az igazi önmegvalósításnak. Igaza lett.

Kiváló festményei vannak, sőt Brindza László majd most kezd igazán jókat festeni - majd meglátják. A friss termés eredményei viszont Fényben tündöklő címen ma 17 órától szemlézhetők a Bartók színház aula galériájában. Legyenek ott!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!