Évadzáró társulati ülés

2019.06.17. 07:00

Bezárták a Család évadát, kitüntették a legjobbakat

Megtartotta évadzáró társulati ülését pénteken este a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza. Ezúttal a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház Terminál című dísz­előadásával tettek pontot a színházi évad végére.

Balla Tibor

Évadzáró értekezlet a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában

A formabontó záróakkordban Őze Áron igazgató értékelte a Család évadát, köszönetet mondva az önkormányzatnak a biztonságért, hogy nyugodtan álmodhatnak egy színházat. Az évadban 184 előadást tartottak, amiből 43 volt fogadott, 141 saját produkció, és 18 alkalommal játszottak a telephelyen kívül, fesztiválokon is. A Család évadában 10 bemutatót tartottak, a következőben, a Mosoly évadában ezt kettővel megtoldják majd.

Izsák Máté képviselő, az Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke a fenntartó önkormányzat nevében mondott köszönetet a kiemelkedő és színvonalas minőségi szakmai munkáért.

A Bartók idei kitüntetettjei: Palkó Anna, Szendreyné Dani Melinda, Simon Gergő, Dunaveczki Éva
Fotók: Zsedrovtis Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Szokásosan átadták a kiemelkedően teljesítő munkatársaknak a Bartók díjait is. A Bartók ajánlásával, a Zsöllye-tulajdonosok döntenek a Teátrista díj odaítéléséről. Ezt az egész évadban nyújtott magas művészi teljesítményért a színház társulati tagjai vagy vendégművészei kaphatják. Idén a díjat Dunaveczki Éva táncművész vehette át.

A Társulati díjat a tagozatok tagjai titkos szavazással döntik el. Páros évben a prózai tagozat tagjai döntenek egy, magas művészi teljesítményt nyújtó színművészt díjazva. Páratlan évben a Bartók Táncszínház művészei döntenek egy táncművész díjazásáról. A díjat az idei évadban Simon Gergő táncművész vehette át.

Az ez évi Teátrista díjat Dunaveczki Évának ítélték oda

A Kulissza díj minden évben a színház összes dolgozójának szavazata alapján egy, nem művész munkakörben dolgozó háttér-szakembert díjaz. A Kulissza díjat az a kiemelkedő munkát végző kolléga kaphatja meg, aki kreativitásával, színházszeretetével, jó kommunikációs készségével, magas színvonalon képes a munkavégzésre. Az idei évadban ezt a díjat Palkó Anna súgó, asszisztens vehette át.

Őze Áron igazgató értékelte a Család évadát

A Bartók díjat minden évben a színház vezetőségének szavazata alapján egy, nem művész munkakörben dolgozó háttér-szakembert díjaz. A Bartók díjat az a kiemelkedő munkát végző kolléga kaphatja meg, aki kreativitásával, színház szeretetével, jó kommunikációs készségével, magas színvonalon képes a munkavégzésre. A díjat az idei évadban Szendreyné Dani Melinda gazdasági vezető vehette át Őze Áron igazgatótól az évadzárón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában