Kultúra

2017.02.03. 16:20

Beleolvasó: „Mert a költészet a világ testi-lelki birtokbavétele”

Még a múlt század nyolcvanas éveinek végén alakult meg a Pantaleon Kulturális Egyesület, amelynek irodalmi szekciójaként működött a Versbarátok Klubja.

Aztán az egyesület megszűnt, de az irodalmi részleg, a Versbarátok Klubja megmaradt és mindmáig működik.

Munkában a Versbarátok Klubja, amely jelenleg a Munkásművelődési Központban tartja gyakran összművészeti foglalkozásait

Tagjaik nem csak versesköteteket jelentettek meg, de sok neves antológiában, országos kiadványban is jelen vannak. Versbarátok ugyan, de nem zárják ki a prózát, novellát sem. A Versbarátok Klubja szeretne Dunaújváros és a környék kulturális életében folyamatosan jelen lenni együtt és külön-külön is, meggyőzően bizonyítva a poézis hatalmát. Ahogy a klub vezetője, Kiss Kálmán költő, irodalmár, kultúraszervező korábban fogalmazott: „A költészet a világ testi-lelki birtokbavétele, szellemi elsajátítása. Általa mélyebben, teljesebben éljük át a létezést, és gyönyörködve megtapasztaljuk lelkünk erejét, szépségét és szabadságát.”A következő hasábokon, egyfajta beleolvasóként némi ízelítőt kapnak a Versbarátok Klubjának tekintélyes irodalmi terméséből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!