Közel harminc szereplővel, tartották az olvasópróbát

2019.12.17. 12:00

Az új bemutató: Gyerekrablás a Palánk utcában

Balla Tibor

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Az elmúlt héten megtartották a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza legújabb bemutatójának, Nógrádi Gábor – Janik László – Varga Bálint: Gyerekrablás a Palánk utcában zenés nyomozásának olvasópróbáját. Nagyon előkészítette Szemán Béla rendező az alkotótársakkal – Lőkös Ildikó dramaturg­gal és Rákay Tamás dísz­let-, jelmeztervezővel – a próbafolyamatot, mert nem kis feladatra vállalkoztak ahhoz, hogy január harmincegyedikén felmenjen a függöny. Ez már azon is látszott, hogy lényegében kész díszletben (gyakorlatilag egy játszótér) tartották a Bartók nagytermében az olvasópróbát, ami a színházi gyakorlatban egészen unikális. Viszont nagyon nagy szükség volt rá, ugyanis rengeteget fogják használni a díszletet a koreográfiákban is, ezért a biztonságos megvalósítás érdekében már a díszletelemeken kell begyakorolniuk.

Nyolcvan jelentkezőből válogatták ki a szereplőket Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Szemán Béla az olvasópróbán kijelentette, benne, a fejében kész ez az előadás, igyekszik a próbaidőszak alatt elérni, hogy a többiek is úgy lássák. A rendező bízik a castingon nyolcvan jelentkezőből kiválogatott gyerekek tehetségében. A közel harminc szereplő összefogása nem új kihívás a rendezőnek, több musical színpadra állítása áll már a háta mögött, akadt, amelyikben még ennél többen is szerepeltek, hiszen a Valahol Európában rendezésében hatvan gyerek mozgott a színpadon. Ám nem csak gyermekek játsszák az izgalmas történetet, a főbb szerepekben Hajmási Dávid, Sipos Imre, Polgár Lilla, Siménfalvi Ágota, Jegercsik Csaba, Tőkés Nikoletta, Kiss Attila és Tóth Roland látható majd. A cseppet sem egyszerű zenei betétekért Kurucz Gergely zenei vezető felel majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!