kiemelkedően teljesítettek

2019.06.14. 21:29

Átadták a kiemelkedően teljesítő munkatársaknak a Bartók díjait

Megtartotta évadzáró társulati ülését a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza.

Balla Tibor

A formabontó záróakkordban Őze Áron igazgató értékelte az évadot, Izsák Máté képviselő pedig a fenntartó önkormányzat nevében mondott köszönetet.

Szokásosan átadták a kiemelkedően teljesítő munkatársaknak a Bartók különféle díjait is.

A színházi évad végén, a Bartók Kamaraszínház ajánlásával, a Zsöllye-tulajdonosok döntenek a Teátrista díj odaítéléséról. A díjat az egész évadban nyújtott magas művészi teljesítményért a színház társulati tagjai, vagy vendégművészei kaphatják. Az idei évadban a díjat Dunaveczki Éva táncművész vehette át.

A Bartók díjazottjai: Palkó Anna, Szendreyné Dani Melinda, Simon Gergő, Dunaveczki Éva
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A Társulati díjat a társulat két tagozatának tagjai titkos szavazással döntik el. Páros évben a prózai tagozat tagjai döntenek egy, az évadban magas művészi teljesítményt nyújtó színművészt díjazva. Páratlan évben a Bartók Táncszínház táncművészei szintén titkos szavazással döntenek egy táncművész díjazásáról. A díjat az idei évadban Simon Gergő táncművész vehette át.

A Kulissza díjat minden évben a színház összes dolgozója, az egész társulat titkos szavazata alapján egy, nem művész munkakörben dolgozó háttér-szakembert díjaz. A Kulissza díjat az a kiemelkedő munkát végző kolléga kaphatja meg, aki kreativitásával, színház szeretetével, jó kommunikációs készségével, magas színvonalon képes a munkavégzésre. Az idei évadban ezt a díjat Palkó Anna súgó, asszisztens vehette át.

A Bartók díjat minden évben a színház vezetőségének szavazata alapján egy, nem művész munkakörben dolgozó háttér-szakembert díjaz. A Bartók-díjat az a kiemelkedő munkát végző kolléga kaphatja meg, aki kreativitásával, színház szeretetével, jó kommunikációs készségével, magas színvonalon képes a munkavégzésre. A díjat az idei évadban Szendreyné Dani Melinda gazdasági vezető vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában