Kultúra

2012.12.10. 18:34

''Ádám keresi Évát...''

Dunaújváros - Egy országos programsorozathoz csatlakozott idén a Bartók színház. Ádámok és Évák menetrendje.

Szabó Szabolcs

A szolnoki színháztól indult akcióhoz csatlakozott idén a helyi Bartók színház. Helyi színművészek segítségével viszik színre Madách Imre remekét, Az ember tragédiáját diákszínjátszók - természetesen a Bartók színpadán.
Az alkalmi társulat alakuló ülését hétfőn délután tartották a Bartókban.

A leendő ifjú színészek előbb a teátrum terével, majd a kellékekkel ismerkedtek meg. A városi teátrum felhívására első körben mindössze három városi középiskola jelentkezett, majd némi rábeszélés után tágultak a határok, és több mint tizenhét intézmény jelezte: bemutatná Ádámját és Éváját a nagyérdemű előtt.

 

A színpad másik oldalán - a leendő színészek a hétfői bemutatón a teátrummal és mentoraikkal ismerkedtek hétfőn délután a Bartókban (Fotó: Lázár Zsolt)

A hétfői nyitányon kiderült, az intézmények között sorshúzás döntött: ki, melyik színt viszi majd színre. 

Az iskolák és a diákszínjátszók mentorokat is kaptak a sorsoláskor, így a Bartók művészei segítik a csapatokat. Madách örökérvényű darabját várhatóan tavasszal mutatja majd be a Bartók, Ádám és Éva nagy találkozása lesz ez...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!