ferrum

2019.06.19. 11:00

A vasgyári alkotótelep legjobb alkotásai

Ferrum címmel a múlt héten pénteken mutatkozott be a Kortárs Művészeti Intézetben a XIV. Dunaújvárosi Acélszobrász Alkotótelepen készült alkotásokból összeállított kollektív tárlat.

Szabó Szabolcs

Az idei alkotótelepen négy művész kapott lehetőséget, hogy három-három munkát dolgozzon ki az ISD Dunaferr Zrt. műhelyeiben és szakembereivel. Cseh Lili, Erős Ágost Koppány, Gróf Ferenc és a dunaújvárosi kötődésű Melkovics Tamás acélszobrait felvonultató gyűjtést Sárai Vanda művészettörténész ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Mint fogalmazott, a Duna-parton található, nemzetközi színtéren is egyedülálló szoborpark szerves része a város kulturális életének, identitásának, éppen ezért is fontos momentum volt, hogy két évvel ezelőtt 2017-ben sikerült újraéleszteni a korábbi sikeres kezdeményezést.

 

A megnyitón Szekeres István remek ütőhangszeres produkcióját is hallhatta a nagyérdemű.

Szekeres művész úr még a héten duplázhat, hiszen a múzeumok éjszakájának keretében, június 22-én, szombaton este egy tárlatvezetés keretében acélos-ütős fémzenekoncertre is csábítják a közönséget. A már említett fellépő mellett a közös zenélésbe bekapcsolódik még Móder Rezső Munkácsy-díjas alkotó, valamint Várnai Gyula is.

A Ferrum július 10-ig díjmentesen látogatható a KMI-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában