Kultúra

2016.11.22. 19:35

A város más szögből

Új tárlat nyílt ÚjVárosKép címmel kedden délután az MMK Galériában. Ezúttal nem festmények lógnak a falakon.

Balla Tibor

A földszinti folyosógalérián deklaráltan olyan alkotók kapnak kiállítási lehetőséget, akik még kezdők az adott műfajban. Ezzel a hagyománnyal most szakítottak a szervezők, hiszen a Panoráma Fotó Egyesület tagjai (Dobóváriné Horváth Aranka, Nagy Erika, Tóth Judit, Kovács Krisztián, Kontár Csaba Attila, Varga György, Pálfi László) a kiállított dunaújvárosi fotográfiák alapján semmiképp sem mondhatók kezdőknek, pláne amatőröknek.

Az egyik fotográfus alkotó, Kontár Csaba (balra) mutatja a kiállítás egyik képét a szintén fotográfus Tompai Árpádnak Fotó: Ady Géza

A tárlatnyitó hangulatáról is gondoskodtak. Egyrészt az ilyenkor szokásos beszédet Boda Andrásra bízták, aki egyedi humorával nem csak jó hangulatot, de kedvet is csinált a kiállítás alaposabb megszemléléséhez. A másik hangulati elemet a Sándor Frigyes zeneiskola tanárainak triója (Balogh Zoltán András, Tótin István, Konkoly Krisztina) adta egy kellemes fúvós darabbal.

Az unikális tárlat jó szívvel ajánlható, hiszen feladványnak sem utolsó, ha meg akarjuk állapítani, hol készültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!