Kultúra

2015.02.15. 22:10

A tizenhármak sikere - Para pénteki szlemrangadó a Kortársban

Péntek tizenharmadikán visszatért a Kortárs Művészeti Intézetbe a helyi slam poetry közösség soros versenye. Budapest, Dunaújváros és Százhalombatta ifjú és már nem annyira ifjú szlemmerei léptek fel.

Szabó Szabolcs

Mondhatni országos sajtófigyelem mellett zajlott a helyi szlemmereket tömörítő Slam Poetry Dunaújváros soros versenye, hiszen civilben Pion István a Magyar Nemzet, míg Csider István Zoltán a Népszabadság kultúrrovatának munkatársa is gyarapította a fellépők sorát. A Para péntekként hirdetett est remek okkult számmisztikai alátámasztást kapott, hiszen mint Suplicz Márton szervezőtől megtudtuk tizenhárom szlemmer állt a mikrofon elé a Kortársban, sőt, e napon ünnepelte hetvenedik születésnapját Pion édesapja, akit a fiatal költő egy remek saját versrészlettel is köszöntött.

Erős kezdés – Laboda Róbert míves produkciójával nyitott a Slam Poetry Dunaújváros soros versenye, amely péntek tizenharmadikán a Kortárs Művészeti Intézetben jelentkezett Fotó: A. G:

A közönség bemelegítésének áldásos feladata a már említett Pionra és a Valentin-napra is időzített produkciót szolgáltató Laboda Róbert hárult, majd jöhetett a vírustizedelt mezőny.

– Sajnos az influenza ágynak döntött néhány fellépőt, így tizenharmadikán tizenhárman szálltak ringbe a Kortársban. A dunaújvárosi, budapesti és százhalombattai szlemmerekből álló mezőny kiváló produkciókkal lepte meg a közönséget és a szigorú zsűrit – összegezte a történteket Suplicz Márton, aki duplán örülhetett, hiszen ismét begyűjtötte az elő helyet, míg a második Csider István Zoltán, a harmadik pedig Nagy Gábor lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!